29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 April 2014 22:01

Uspjesi mladih KK Kengur

Pionirke KK Kengur u finalu federalnog takmičenja u košarci, Pioniri bolji od Čelika. Ženska pionirska ekipa košarkaškog kluba Kengur se plasirala u finale federalnog prvenstva koje se održava u Konjicu.
 
Mlade košarkašice Kengura su danas ostvarile pobjede protiv ekipa ŽKK Konjic i ŽKK Banovići.One će u nedjelju (sutra) igrati u finalu sa ženskim košarkaškim klubom Jedinstvo koje je već godinama u samom vrhu ženske košarke u Bosni i Hercegovini. Ovo je bilo prvo učešće košarkašica Kengura na završnici federalnog prvenstva i ostvaren je ogroman uspjeh plasmanom u finale. Plasmanom u finale KK Kengur je obezbijedio učešće na završnici državnog prvenstva gdje će im se priključiti i najbolje ekipe iz Republike Srpske i Herceg Bosne.
 
REZULTATI : 
KK KENGUR - ŽKK KONJIC 43 : 37
KK KENGUR - ŽKK BANOVIĆI 59 : 52 

PIONIRI:

Danas su također pioniri KK Kengur u 17. kolu lige mladih kao "gosti" ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv OKK Čelik rezultatom 84 : 52.Ovo je bila rutinska pobjeda pionira Kengura koji su već na poluvremenu imali 20-tak poena razlike i na kraju slavili sasvim zasluženo sa +32 razlike.Ovom pobjedom KK Kengur je obezbijedio 1. mjesto na tabeli i plasman na završnicu federalnog prvenstva koje se 12/13 marta održava u Zenici i Kaknju. Ovo je još jedan dokaz da košarkaški klub Kengur na pravi način predstavlja svoj grad i ostvaruje zapažene rezultate u svim selekcijama.

Tekst: Jasmin Efendić