19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Mart 2014 11:26

Utakmica sa Kozarom u subotu!

Zbog zauzetosti Gradske arene u Zenici rukometaši ,,Čelika'' neće ovosedmi-čnu utakmicu Premijer lige BiH igrati u svom redovnom erminu – u petak, već u subotu 29. Marta 2013. Godine u 20 sati.


-    Poziovamo sve ljubitelje rukometa da subotnje veče provedu s nama!
Rukometaši ,,Kozare'' iz Bosanske Dubice, iako to njhov položaj na tabeli ne pokazuje – imaju solidnu mladu ekipu, koja zna rukomet, što garantune da će utakmica biti za gledaoce zanimljiva i dopadljiva. Zato pozivamo ljubitelje rukometa i sporta da u subotu dođu u Gradsku arenu i uživaju u lijepoj sprtskoj prirebni – poručuju iz Uprave RK ,,Čelika''.

U KUPU: ,,ČELIK'' – ,,BORAC''
Iz RK ,,Čelika'' stigla nam je reakcija na ,,izvlačenje'' parova za odigravaje četvrtfinala Kupa BiH, koje je juče održano u prostorijama Rukometnog sa-veza BiH:
,,Prije svega ne vjerujemo u regularnost ,,izvlačenja'' parova četvrtfinala Kupa BiH, jer je očito da su RK ,,Bosni'' i RK Konjuhu ,,štimani''  protvinici po volji. Nama je ,,dodijeljen'' najjači protivnik – RK ,,Borac'' (Banja Luka), koji je već završio takmičenje u SEHA Ligi, nema problema igranja utakmica srijeda-su-bota u domaćem prvenstvu i tako mirno dočekuje 9. april, termin prvog su-sreta u Kupu BiH, dok revanš igramo 30. aprila,  u sedmici kada imamo tri važne utakmice, a ,,Borac'' ima samo tu Kup.
,,Borac'' je, kao rukometna ekipa sa najviše trofeja u Bosni i Hercegovini i prošlogodišnji pobjednik Kupa BiH uvijek dobro došao u Zenicu.  Biće to finale prije finala Kupa – poručuju iz RK ,,Čelika''.
Ostali susreti četvrt finala Kupa su: RK Bosna – RK Gradačac, RK Gračanica – RK Izviđač (Ljubuški), RK Sloga (Doboj) – RK Konjuh (Živinice) i RK ,,Borac'' – RK Čelik.