19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 26 Mart 2014 18:03

FOTO Kup BIH: Velež - Čelik

Revanš susret četvrtfinala finala Kupa BiH. Čelik u polufinalu Kupa. FK Velež – NK Čelik 1:1 Stadion u Vrapčićima kod Mostara; Početak:15:30 sati; Gledalaca: oko 800;

Glavni sudija: Peljto Irfan (Sarajevo), pomoćnici: Drašković Dalibor (I. Sarajevo) i Dujak Goran (Odžak). U revanš utakmici četvrtfinala nogometnog Kupa BiH u Vrapčićima kod Mostara igrali su domaći Velež i zenički Čelik. Završeno je neriješeno 1:1, a prije 15 dana, u prvoj utakmici u Zenici, rezultat bio 0:0. To je bilo dovoljno da Čelik prođe u polufinale, zbog postignutog gola u gostima.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU IZ VRAPČIĆA 

 

 

Rezultat: Velež – Čelik  1:1 (1:0);

Strijelci: 1:0 Ševko Okić (34'), 1:1 Semir Bajraktarević (59');

 

Sastavi timova:

Velež: Oštraković, Zvonić, Kodro, Zolj, Hajdarović, Okić, Hebibović, Merzić, Blagojević, Letić, Maletić..

(Trener Nedim Jusufbegović);

 

Čelik: Adilović,  Mišić, Jusić (Jakupović 87'), Čović, Lakičević, Bajraktarević (Duvnjak 83'), Barać, Bašić, Simić (Salčinović 74'), Dedić, Mešanović. (Trener Nizah Hukić); 

Na klupi su još bili: Hinović, Huseinspahić, Grahovac, Popović;

 

Utakmica je odigrana po mokrom i blatnjavom terenu, jer je padala kiša nekoliko sati prije utakmice, a i tokom utakmice. Teški uslovi za igru. Prvu šansu na utakmici imao je Čelik u 10.minuti preko Petra Bašića, koji je uputio snažan udarac u gol Veleža, ali je golman Veleža, Oštraković, odbranio ovaj šut uz malu nesigurnost. Velež je imao terensku nadmoć, što je rezultiralo i vođstvom u 34. minuti preko Ševke Okića na dodavanje Hajdarovića. Na poluvrijeme se otišlo pri vođstvu domaćih od 1:0. Pred početak drugog poluvremena, prema opisu reportera sa bh radija 1, došlo je do neobične situacije i konflikta na klupi Čelika između rezerviste Fenana Salčinovića i pomoćnog trenera Čelika, Vitomira Paškalja. Intervenisao je sudija, te dodjelio žuti karton Salčinoviću, a Paškalja udaljio sa klupe.

 

Čelik je izjednačio u 59. minuti preko Semira Bajraktarevića. Na jednu ubačenu loptu, Bajraktarević je bio najprisebniji, dobro reagovao i ubacio loptu ispod Oštrakovića u gol, 1:1. Sa ovim rezultatom Čelik bi prošao u polufinale, zbog gola postignutog u gostima. Nakon izjednačenja Velež je bio nešto bolji, ali bez prave šanse za postizanje gola. 

Šansa za Okića u 60. minuti, ali je Adilović na mjestu. Čelik je imao šansu preko Mišića u 64. minuti, te Salčinovića u 78. minuti nakon jedne greške u odbrani Veleža. U 88. minuti šansa za Jankovića, ali golman Čelika, Adi Adilović, brani. Pet minuta je sudijske nadoknade u drugom poluvremenu u Vrapčićima. Šansa za Merzića u 93. minuti, koji je glavom šutirao pored gola iz dobre pozicije. Trener Čelika, Nizah Hukić, isključen u 94. minuti zbog prigovora. Kraj u Vrapčićima, 1:1. Čelik je, zasluženo, u polufinalu Kupa BiH.

 

Žrijeb polufinalnih parova održat će se sutra (četvrtak), a osim Čelika u polufinale su se plasirali i nogometaši  Širokog Brijega i Zrinjskog, te Sarajeva ili Željezničara, koji večeras od 19 sati igraju svoj revanš meč ( u prvom meču, na Grbavici, bilo je 1:1).  Osim seniora Čelika, u žrijebu će biti i juniori NK Čelik,  koji su, također, osigurali plasman u polufinale Kup-a BiH. U polufinalu će igrati i ŽNK Čelik, a ako bude sreće može proći i u finale bez borbe, jer su u polufinalu tri ekipe, pa će jedna ekipa direktno proći u finale.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU IZ VRAPČIĆA 

 

E. Imamović za Zenicablog

 

 

 

 

 

..