27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Mart 2014 22:49

Kumite i Nico u Subotici

Protekli vikend, 22.3. i 23.3.2014.g., će takmičarima zeničkih Karate klubova "Kumite" i "Nico" dugo ostati u veoma lijepom sjećanju. Takmičari ova dva udružena kluba su rano u subotu zajednički otputovali na XV Internacionalni karate turnir "Super Enpi kup 2014". Na ovom velikom takmičenju učestvovalo je nevjerovatnih 1800 takmičara iz 70 karate klubova koji su došli iz 12 europskih zemalja. Takmičenje se odvijalo na 12 tatami borilišta na kojima je sudilo oko 70 sudija. Odlična organizacija turnira, kao i veliki broj učesnika, činilo je atmosferu koja je i po kvalitetu takmičara i po kvantitetu podsjećala na prvenstvo europskog ili svjetskog nivoa. 

 

Iz Karate kluba "Kumite" je nastupilo pet takmičara koje je predvodio trener Elvir Huseinspahić, dok je za Karate klub "Nico" nastupila Amna Nuhić predvođena trenerom Muratović Fahrudinom. Takmičari su nastupili u po dvije discipline Kata i Kumite po SKIF pravilima. Obzirom da se ova dva kluba takmiče na raznim takmičenjima koja su organizovana po pravilima WFF, WKF, WKC, ITKF, JSKA, a evo po prvi put i na takmičenju koje se održalo po za nas sasvim novim SKIF pravilima.

 

Konkurencija je bila zaista veoma jaka, kategorije sa mnogo učesnika, takmičari svjetskog kvaliteta. Naši odabranici su imali odlične nastupe, iako smo morali da se prilagođavamo novim takmičarskim pravilima. Većina naših predstavnika je prošla po nekoliko kola u eliminacijama, gdje su zaustavljeni u borbi za jedno od odličja. Najzapaženiji nastup je imala takmičarka Karate kluba "Kumite" Nudžejma Ismić, koja je osvojila dvije bronzane medalje, u Katama pojedinačno, i u slobodnim borbama.

 

Pored nastupa u karateu naša mala ekspedicija je iskoristila priliku i obišla znamenitosti i prirodne ljepote grada Subotice. Fascinantno jezero Palić, ZOO vrt Palić, kao i obližnji zeleni parkovi, znamentitosti grada Subotice, su upotpunili naše putovanje koje ćemo dugo pamtiti.

 

Fotografije sa ovog putovanja možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/zekumite/media_set?set=a.619428454791995.1073741841.100001745383160&type=3&uploaded=168

 
 
Press KK Kumite/KK Nico