29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Mart 2014 20:53

Press: NK Čelik dočekuje Zvijezdu

Press u NK Čelik pred utakmicu sa Zvijezdom. U SUBOTU NK ČELIK – NK ZVIJEZDA (15h). U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 22. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Zvijezda iz Gradačca. 

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 15.marta 2014.godine, u 15 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika i Adi Adilović, golman u NK Čelik. Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić ističe da će za njegove igrače ovo biti treća utakmica u ovoj sedmici. 

 

''Koliko je vremena preostalo za oporavak vidjet ćemo sutra, nadamo se da je ostalo dovoljno svježine da odigramo sutrašnji meč protiv Zvijezde. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Raspolažemo sa malim fondom igrača i na to su se nadovezala tri kartona Renata Gojkovića i Nikole Simića, koji nemaju pravo igrati, uz stalne povrede (sada Marin Popović i Namir Alispahić), koje nas prate od početka, ali mislim da će moji igrači smoći snage i uspješno završiti sutrašnju utakmicu'', izjavio  je trener Čelika. Hukić, još, dodaje:

 

''Otprilike, sastav bi trebao biti isti kao protiv Veleža izuzev Gojkovića, čije će mjesto zauzeti vjerovatno Jakupović ili Čović. Trebamo vidjeti u kakvom je stanju Bureković, kojem bi ovo bila peta utakmica u nizu, a Lakičević je nespreman za cijelu utakmicu, te ćemo na treningu odlučiti šta ćemo uraditi''- zaključio je, na kraju, Hukić.

 

Golman Čelika Adi Adilović je imao dosta dobrih intervencija u prethodnim susretima, te su njegove odbrane bile ključne za dobar niz njegove ekipe. On ističe:

''Moje dobre odbrane vežu se uz ekipu. Što se tiče Veleža mogu reći da možemo biti zadovoljni, jer 0:0 nije loš rezultat, ako se uzmu u obzir ostale činjenice koje je šef rekao. Ovaj rezultat nam daje nadu da u revanšu u Vrapčićima ostvarimo željeni rezultat, a  to je prolazak u polufinale Kupa.

 

Što se tiče Zvijezde nema tu puno pametovanja. Naša sreća je što ova utakmica ne igra neku veću ulogu što se tiče bodovnog salda, ali mi se nadamo da ćemo je iskoristiti da se priključimo gornjem dijelu tabele. Nadam se da ćemo to i uraditi, ali su iznenađenja uvijek moguća. Dok god postoji teoretska mogućnost za plasman u vrh, mi ćemo se boriti i nadam se da ćemo sutra uz maksimalno zalaganje svih igrača stići do pobjede'', zaključio je, na kraju Adi Adilović.  

 

Najvjerovatniji, početni, sastav Čelika za meč protiv Zvijezde: Adilović, Mišić, Bureković (Lakičević), Jusić, Čović (Jakupović), Bajraktarević, Bašić, Salčinović, Dedić, Barać, Mešanović.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 15 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 22. kola, sezone 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa + foto plakat