29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 10 Mart 2014 22:37

Čelik Junior gostuje u Kaknju

Čelik Junior nakon pobjede nad Borcem gostuje u Kaknju - Škola rukometa "Čelik Junior" je jučer odigrala prijateljski susret protiv Rukometnog kluba "Borac" koji je bio i više nego odličan protivnik, a što dokazuje i titula bivšeg prvaka naše zemlje. Međutim, seniori Borca su zakazali, a ekipa juniora zeničke škole rukometa se 'izdigla' i savladala protivnika.

 

Nakon velike pobjede nad bivšim šampionom, puni optimizma, juniorska selekcija škole rukometa "Čelik Junior" će sutra odigrati odgođeni susret protiv Rukometnog kluba "Kakanj". Seniori Kaknja igraju Prvi ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a koju će od iduće sezone zaigrati juniori zeničke škole rukometa. Važno je napomenuti da se Kakanj prošle sezone borio za ulazak u Premijer ligu BiH, tako da je ova utamica vrlo značajna za Zeničane, jer bi pobjedom dobili još veću motivaciju, a koje svakako već sada imaju na pretek.

 

Utakmica se igra utorak -11. mart u 20 sati u sportskoj dvorani "Kakanj".

 

Rezime jučerašnjeg susreta protiv Borca kroz izjavu jednog gledatelja

"Na početku je bilo vrlo teško i jednoj i drugoj ekipi, jer nikada nisu igrali jedno protiv drugog. Bilo je pitanje vremena kada će jedna od njih prva povesti i otkriti slabu tačku protivnika. Svakako, to su na sredini prvog dijela bili juniori škole rukometa koji su se odvojili na +10 i svi su znali da je tu kraj. Naravno, tako je nekako i ostalo do samog kraja. Rezultat je varirao, ali u granicama +5 i +10 za Čelik Junior. Ja bolji, ljepši, atraktivniji i 'izgledniji' rukomet u životu nisam vidio. Čelik Junior je pokazao pravi primjer timske igre i vrlo visok nivo poštovanja prema treneru slušajući upute sa klupe, tako da on nije imao potrebu tražiti minut predaha kroz cijeli susret.Čestitke dječacima ove ekipe i trenerima na predanom radu."