19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Mart 2014 20:55

Godišnja skupština SRK Bosna

IZVJEŠTAJ O REALIZOVANOJ GODIŠNJOJ SKUPŠTINI SRK „BOSNA“ZENICA ZA PROTEKLU 2013. GODINU - Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ Zenica  je održao godišnju izvještajnu skupštinu. Skupština je održana u Domu Armije BiH na kojoj su bili prisutni svi članovi kluba, predstavnici drugih klubova iz BiH, predstavnici medija, kao i drugi gosti i prijatelji kluba.


Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Zukić Samir i najavio dnevni red. Predsjednik kluba se obratio sa uvodnim pozdravnim govorom,te općenito upoznao prisutne sa radom kluba, i trenutnom situacijom u klubu.  U nastavku skupštine podpredsjednik kluba Dajan Vinovčić podnio je izvještaj o radu kluba u 2013. godini i prikazao ostvarene prihode i rashode u prošloj godini. Sekretar kluba Zekerijah Šabanović prezentirao je finansijski plan i plan aktivnosti za 2014.godinu.

 

Ovom prilikom su urečene zahvalnice i pohvale najzaslužnijim članovima kluba kao i pojedincima i organizacijama koje podržavaju i pomažu klubu u ostvarenju planiranih ciljeva.

Bitno je napomenuti da je Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ u protekloj godini realizovao večinu planiranih zadataka i ciljeva, od kojih su najznačajniji; 

 

Omasovljenje i uključivanje značajnog broja mladih u klub i razvoj rafting i kajak sporta u Zenici kao i veoma dobri ostvareni sportski rezultati na takmičenjima u sportskom raftingu.

Ženska ekipa SRK „Bosna“ je osvojila 1. mjesto u BiH rafting ligi za 2013. godinu dok je muška ekipa osvojila 3. mjesto, čime smo stekli uslove da predstavljamo našu državu na međunarodnim takmičenjima.

 

Pored odličnih sportskih rezultata ovi momci i djevojke učestvuju u ekološkim projektima i akcijama na uređenju i čišćenju korita rijeka, planina i jezera u Bi H. Jedan od najznačajnijih projekata u kojem smo učestvovali je akcija Let's do It-Očistimo zemlju za jedan dan. Veoma značajan doprinos smo dali u razvoju sportskog turizma i rakreacije kako u gradu Zenici, tako i širom BiH. Tako da bi izdvojili edukaciju na Boračkom jezeru sa studentima UNZE, Travničkog Univerziteta i izviđačima Općine Zenica, te mala škola u prirodi sa djecom iz doma.

 

Klub je na zahtjev koji je uputio Federalnom Ministarstvu za promet i komunikacije dobio riješenje o realizaciji obuka u raftingu,i upravljanju motornim čamcem,te postao legitimna organizacija koja može vršiti i davati obuke u navedenim aktivnostima. SRK „Bosna“ jeu prošloj godini uspješno realizovala obuku u raftingu i upravljanju motornim čamcem,te osposobila 17 pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade,koji su završni test uspješno položili u Kapetaniji Ostrožac,te dobili vozačke dozvole za upravljanje rafting i motornim čamcem.

 

Iz sastava Sportsko-rekreativnog  kluba „Bosna“ veoma uspješno djeluje i  Služba spašavanja na vodi i pod vodom Općine Zenica , tako da i u ovoj oblasti klub daje veliki doprinos.

Najznačajniji ciljevi SRK „Bosna“ za narednu godinu su:

- Nakon svih dobijenih dozvola primarni cilj je  izgradnja klupskih prostorija

- Organizacija Čimburijade, regate i takmičenja rafting lige BIH

- Učešće na međunarodnim takmičenjima - Europsko prvenstvo u raftingu koje se održava u Slovačkoj  i ostvarivanje još boljih sportskih rezultata u rafting i kajak sportu.

- Učešće na ekološkim akcijama.

- Obuka studenata UNZE, i Univerziteta Travnik.

- Edukacija mladih, promocija i popularizacija raftinga i kajaka.

- Realizacija planiranih projekata za 2014.godinu.

- Obuka i edukacije članova kao i Službe za spašavanje na vodi i pod vodom.

 

Na kraju održane skupštine se obratio predsjednik SRK „Bosna“ Ekrem Tuka i zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da se pored dosadašnjih veoma dobrih rezultata koji su postignuti u klubu, SRK „Bosna“ nalazi na dobrom putu do ispunjenja svih postavljenih zadataka i ciljeva. SRK „Bosna“ ima jasnu viziju i ciljeve i da će na način kako je do sada radila za veoma kratko vrijeme ostvariti svoje ciljeve i na taj način klub, grad Zenicu i Zeničko-dobojski kanton učinili prepoznatljivim i u sportovima na vodi kao što su rafting, i ronjenje. Na kraju obraćanja prisutnih na skupštini, prikazana je  video prezentacija aktivnosti Kluba u 2013. godini, čime su svi prisutni gosti bili oduševljeni.

 

Predsjednik SRK „Bosna“

Ekrem Tuka