25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Mart 2014 02:38

Okupljanja bh.nogometaša

 Narednog mjeseca nogomtne selekcije Bosne i Hercegovine očekuje niz okupljanja. Prvi će nastupati U-21 reprezentativci koji će petog marta odigrati kontrolnu utakmicu, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.  O ciljevima okupljanja mlade selekcije tehnički direktor Nogometnog saveza BiH Denijal Pirić kaže: 

 

- Imamo obavezu da formiramo novu „U-21“ selekciju koja će biti sastavljena od nekoliko standardnih reprezentativaca rođenih 1992. godine, a ostali igrači će biti 1993. godište i mlađi. Pošto mlada reprezentacija nije obezbijedila plasman na EP, stvaramo novu generaciju koja će se kroz predstojeće utakmice modelirati, profilirati i biti spremna za UEFA kvalifikacije za sezonu 2015/2016. 

 

Pirić se osvrnuo i na okupljanja ostalih selekcija. 

 

- Naša „U-17“ selekcija će se od 18. marta pripremati za kvalifikacioni turnir Elitne runde koji počinje 24.marta u Škotskoj, dok će ženska „A“ selekcija 6. marta marta u Bijeljini odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. „U-19“ reprezentaciju očekuje dvomeč sa Srbijom, prva utakmica će biti odigrana 11. marta u Modriči, a druga dva dana poslije u Gradačcu. Takođe ćemo od 18. narednog mjeseca biti domaćini UEFA razvojnog turnira ženskih „U-18“ reprezentacija. Sve nacionalne selekcije imaju zadatak da modeliraju igru i podignu je na nivo koji treba da osigura što bolje rezultate. NSBiH preko tehničkog sektora obezbjeđuje maksimalne i optimalne uslove svakoj selekciji da u pozitivnom ambijentu i atmosferi ostvaruju zacrtane ciljeve - kazao je Pirić.