19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Februar 2014 14:52

KŽK Čelik: dvaput domaćini

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  su naredne dvije utakmice KŽK Čelik u Zenici u prvenstvu i KUP-u BiH. Naime, uokviru 15.kola prvenstva BiH i četvrtfinala KUP-a BiH, u Zenici će biti odigrane utakmice sa Mladim Krajišnikom iz Banja Luke (subota-prvenstvo), te Play off.om iz Sarajeva (srijeda-KUP BiH):



1. Prvenstvena utakmica 15.kola bh lige, KŽK Čelik – ŽKK Mladi Krajišnik na rasporedu je u subotu 01. marta 2014.godine u 18 sati. Utakmica se igra u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

 

2. Četvrtfinalna utakmica KUP-a BiH KŽK Čelik – ŽKK Play off na rasporedu je u srijedu 05. marta 2014.godine u 18 sati. Utakmica se igra u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

 

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašica  Aida Kalušić, kapiten i najbolja sportistkinja Općine Zenica za 2013.godinu, te Irma Rahmanović, standardna igračica KŽK Čelik. Press konferenciju je vodio Nedžad Glibo, novinar i portparol u klubu KŽK Čelik.


ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku je istakao dobru igru i visoku pobjedu u zadnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Željezničara u Sarajevu, na kojoj su 90% ispunili sve dogovore oko igre u ovoj utakmici, što je i rezultiralo zasluženom pobjedom. Na narednoj utakmici neće biti u kombinaciji za tim mlada Nedžla Kovačević, zbog lakše povrede zgloba.


U vezi sutrašnje utakmice Kecman kaže da je Mladi Krajšnik ekipa koja je u našem prvenstvu, po svom igračkom kadru, dobra ekipa i da tim sadrži mlade igračice 96. godište i mlađe, koje su okosnica mlade reprezentacije BiH i neće biti jednostavan protivnik. Ističe da se pripremaju maksimalno ozbiljno i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. U vezi KUP utakmice u srijedu protiv lidera prvenstva, ŽKK Play off iz Sarajeva, Kecman očekuje da će njegove igračice dati sve od sebe da se eliminiše Play off iz KUP-a. Nada se da će to i uspjeti. Poziva navijače da ih podrže u ovim važnim utakmicama.

 

Košarkašice Aida Kalušić i Irma Rahmanović dijele optimizam sa svojim trenerom pred naredne utakmice sa podmlađenom ekipom Mladog Krajišnika u subotu i Play off-om u srijedu. Ističu da se trenira naporno i da imaju više samopouzdanja, a to pokazuju i tri zadnje pobjede (Orlovi, Brčanka i Željezničar), od kojih su dvije gostujuće u Brčkom i Sarajevu. Obećavaju da će dati sve od sebe da se pobjedi ekipa Mladog Krajišnika u prvenstvu i da se, u srijedu, eliminiše iz KUP-a Play off, te da se tom pobjedom obezbjedi Final-four u KUP-u BiH.

Obećavaju pobjede u obje ove utakmice i zahvaljuju treneru na dobrom radu, pa čvrsto stoje na zemlji i da se, trenutno,  ne boje nijedne ekipe u BiH. Pozivaju navijače da ih podrže u ovim utakmicama.


Inače, ekipa Play off-a je jedini pravi konkurent Čeliku na oba ova kolosijeka (Prvenstvo i KUP BiH).

 

Kao što smo napred naveli, Prvenstvena utakmica 15.kola bh lige, KŽK Čelik – ŽKK Mladi Krajišnik na rasporedu je u subotu 01. marta 2014.godine u 18 sati. Utakmica se igra u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.


Takođe, četvrtfinalna utakmica KUP-a BiH KŽK Čelik – ŽKK Play off na rasporedu je u srijedu 05. marta 2014.godine u 18 sati. Utakmica se igra u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

 

E.Imamović za Zenicablog