24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 26 Februar 2014 20:52

Opet odgoda Skupštine Čelika

Tamo gdje su skupštinari našeg kluba stali prošle godine, nastavljaju i ove 2014. Za danas je bila zakazana šesta sjednica Skupštine NK Čelika koja se trebala održati od 17:30 u press dvorani na istočnoj tribini stadiona. Ponovno se nije pojavio dovoljan broj skupštinara, za kvorum ih je trebalo biti 31 od 41 a pojavila su se samo 24. Predsjedavajući Skupštine u ostavci Mehmed Rahmanović je konstatirao da nema dovoljno zastupnika te da će se (prema statutu kluba) novo zasjedanje održati za 24 sata.

 

Tada je burno reagirao predstavnik našeg Udruženja u skupštini, Vladan Popović i napomenuo prisutne da mi, Robijaši, imamo sve manje strpljenja za njihove prljave igrice. Navijači žive za ovaj klub i ako oni ustanu nikomu više neće biti svejedno. Rekao je da je klub već duži niz godina u velikoj financijskoj dubiozi koju niko niti ne pokušava sanirati.

 

Smiješno je da članarinu u Skupštini nije platilo skoro polovica delegata a ona iznosi samo 50 KM na godišnjem nivou. Za tu novčanicu pojedini grobari našeg kluba i dalje mogu odlučivati o vrlo bitnim stvarima.

 

Bliži se i proces licenciranja, Predsjedavajući Skupštine je na posljednjoj sjednici dao ostavku (na novoj bi ona trebala biti potvrđena), klub već duži period vodi vd direktor, plate kasni osobama zaposlenim u sportskom kolektivu… Mnogo problema je pred nama, nadamo se da će se barem mali dio njih riješiti na sutrašnjoj sjednici Skupštine.

 

ROBIJAŠI 1988.rg

http://www.robijasi1988.org/vijesti/skupstina-nk-celika-26-2-2014/