19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 05 Februar 2014 22:22

Zeničanke gostuju kod Zvezde

KŽK Čelik gostuje u Beogradu Prema rasporedu, takmičenje u ligaškom dijelu  Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), (grupe A i B), završava se u četvrtak 06.februara 2014. godine, 10. kolom. Sve utakmice se igraju u 19 sati. Ekipa KŽK Čelik ide u goste Crvenoj Zvezdi u Beograd.

 

Nakon ligaškog takmičenja slijede četvrtfinalni dueli (13., 20. i 27.februara 2014.god.) U grupi A doigravanje su osigurali: Partizan, Medveščak, Triglav i Srbobran.

U grupi B sigurni četvrtfinalisti su: Athlete Celje, Budućnost Volcano i Radivoj Korać, dok će o posljednjem četvrtfinalisti direktno odlučivati meč posljednjeg kola Crvena zvezda - Čelik. Pobjednik ovog duela ide u četvrtfinale. U utakmici u Zenici, u 5.kolu,  KŽK Čelik je pobjedio ŽKK Crvenu Zvezdu sa 79:77. Košarkašice Čelika putuje u Beograd bez povrijeđene Irme Rahmanović i sa nedovoljno oporavljenom Zvjezdanom Gagić. Nezvanično saznajemo da je i kapiten Aida Kalušić na probi u jednom stranom klubu .

 

Povodom toga iz kluba KŽK Čelik danas smo dobili saopštenje, koje vam prenosimo u cjelosti:

"Zbog finansijske situacije u kojoj se klub nalazi, košarkaški ženski klub Čelik nije u mogućnosti zadržati bilo koju igračicu koja izrazi volju za promjenu sredine. S obzirom da je u posljednje vrijeme Aida Kalušić dobila nekoliko zanimljivih ponuda klubova izvan naše države, Uprava kluba je dala saglasnost ovoj košarkašici da može otići na probu u jedan klub izvan Bosne i Hercegovine. Ukoliko dogovori uslove saradnje, KŽK Čelik neće praviti probleme oko transfera, a ukoliko ne postigne dogovor, Kalušić se vraća u Čelik i nastavlja rad po planu i programu kluba. Nadamo se da će klub u budućnosti postati finansijski stabilan, te da će moći zadržati svoje najbolje igračice i na taj način ostvarivati zacrtane ciljeve. Ukoliko se ovakva teška situacija u klubu nastavi uz trend odlaska igračica, teško je očekivati da će titule u ženskoj košarci ubrzo stići u Zenicu", navode u saopštenju iz KŽK Čelik.

 

Parovi 10. kola u grupama A i B (zadnje kolo ligaškog takmičenja)-06.02.2014.god. u 19 sati:

Grupa "A":

Partizan – Grosuplje

Medveščak – Triglav

Vojvodina - Srbobran

Grupa "B":

Crvena Zvezda – Čelik

Budućnost – Athlete Celje

Radivoj Korać – Play off 

 

Tabela grupe "B" nakon 9. kola:

1.Athlete Celje 9 7  2  16

2.Budućnost  9  5  4  14

3.Radivoj Korać 9 5 4 14

4.Crvena Zvezda 9 4 5 13

5.Čelik  9  3  6  12

6.Play off  9  3  6  12

 

E. Imamović za Zenicablog