23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 21 Januar 2014 00:53

Škola rukometa Čelik Junior-2014.

Škola rukometa "Čelik Junior" je na sastanku organizacionog odbora donijela opći plan aktivnosti u godini koja je pred nama, te otpočela veliki niz aktivnosti koje su na jako visokom nivou.



Već na samom početku ove godine Čelik Junior je slavio uspješnu organizaciju najkvalitetnijeg turnira u regionu, te zabilježio veliki broj poziva na turnire van Bosne i Hercegovine kao jedini predstavnici naše zemlje. Prije svega, važno je da napomenemo da smo jedan od rijetkih klubova koji svoje aktivnosti nastavlja bez ikakvih obaveza prema onima koji su nam pružali svoje usluge u protekloj godini.

GOSTOVANJA: ČEŠKA (Prag), Luksemburg (Dudelange), Italija (Leno)

Nakon što je završen turnir uslijedila je i zaslužena pauza nakon besprekidnog rada od 16 mjeseci. Već idućeg vikenda aktivnosti škole se nastavljaju, ali u vrlo bržem ritmu. Naime, škola rukometa je zabilježila veliki broj poziva za gostovanja van zemlje, te više od pola prihvatila. Slijedi odlazak u Luksemburg, Češku i Italiju, a vremenska razlika između ovih turnira je samo dva mjeseca. Zahvaljujući dobroj organizaciji već sada se veliki dio posla vezanog za organizaciju putovanja uradio, a sada slijede pripreme polaznika za takmičenja.

ČELIK JUNIOR U PRVOJ LIGI BIH - GRUPA SJEVER

Jedan od največih projekata u školi rukometa "Čelik Junior" od njenog postanka je ulazak u Prvu ligu Bosne i Hercegovine - grupa Sjever. Iako će u njoj Čelik Junior nastupati kao najmlađa ekipa (godišta 1996-1995) gotovo smo sigurni da će rezultati biti odlični. 

Zahvaljujući upravi škole rukometa, grad Zenica će dobiti još jedan rukometni sportski kolektiv, a koji će se takmičiti u seniorskoj ligi. Aktivnosti na pripremi polaznika za ligu su u punom jeku, te za njih slijede posebne provjere, kampovi, turniri (naravno van Bosne i Hercegovine), a sve u cilju što boljeg plasmana u ligi.

Ne sumnjamo da će građani Zenice prepoznati rad, trud i želju da zenička djeca igraju na visokom nivou, te da imamo pravi zenički, rukometni, seniorski klub koji će igrati za svoj grad i ostaviti srce na terenu.

UPIS NOVIH ČLANOVA

Škola rukometa "Čelik Junior" je u toku kratke zimske pauze startala sa upisima u školu rukometa. Svi dječaci rođeni 2000. godine i mlađi mogu da se prijave i budu dijelom velike porodice, te putuju u europske metropole sa najboljim kolektivom u zemlji. Treninge vode profesionalni sportski radnici, profesori sporta i tjelesnog odgoja: Afrodita Zeljko, Adnan Šaranović, Benjamin Čeljo i Vladimir Zeljko, a nerijetko školu rukometa posjete i proslovaljeni europski sportisti i vrhunski treneri koji provode trenažni proces. Za sve informacije možete se obratiti na brojeve telefona: 061 469 424 i 061 177 137