19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 14 Januar 2014 04:35

Mileusnićeve pripreme u Zenici

Zeničanin Dejan Mileusnić (23 godine), bh. rekorder u bacanju koplja i jedini naš atletičar koji se prošle godine domogao naslova prvaka Balkana, ušao je u glavni dio zimskih priprema na Atletskom stadionu Kamberovića polje.

 

- Plan je da u februaru odem u Split, gdje bih dvadesetak dana trebao raditi s trenerom Ivicom Jakeljićem iz ASK Split. Tradicionalno, sezonu ću otvoriti 1. marta upravo u Splitu, na Zimskom otvorenom prvenstvu Hrvatske - ističe Mileusnić. Nastup u Splitu bit će dobar test za Zimsko prvenstvo Evrope u Iliri (Portugal), koje će se održati 15. i 16. marta. Perspektivni kopljaš ove sezone će imati još jedno zanimljivo iskustvo.

 

- Dogovorio sam nastup na ekipnom Prvenstvu Srbije za Atletski klub Partizan. Naravno, i dalje ću se takmičiti za Zenicu, ali ću za Partizan nastupiti kao pojačanje. Oni su me pozvali na inicijativu kuglaša Asmira Kolašinca, a očekuju da ću s njima odraditi i nekoliko treninga - ističe Mileusnić. Plan za ovu sezonu je prebaciti magičnih 80 metara.

 

- Nadam se da ću prebaciti i 82 metra te dobiti pozive za neki miting Dijamantske lige. Naljeto me očekuje i nastup na Evropskom prvenstvu za seniore u švicarskom Cirihu - kaže Mileusnić. Dejan je prošle godine na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu (Finska) bio šesti (77,65 metara), a na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska) četvrti (77,27). Mileusnić još nije dobio 2.200 KM, koje mu je još prošle godine, svojom odlukom namijenila Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

 

- Prvobitno se razgovaralo o nabavci dva koplja, odnosno o iznosu od 5.000 KM, da bi, onda, zbog štednje, odlučili odobriti 2.200 KM, ali toga još nema - kaže Mileusnić, koji se nada da bi u toku priprema mogao konačno dobiti novac i kupiti kvalitetniju spravu.