26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 05 Januar 2014 04:19

Laikert se priprema za OI 2014

Naš najbolji alpinac Igor Laikert (22 godine) finiširao je 2013. sa tri trijumfa u FIS utrkama slaloma (dva u Kranjskoj Gori i jedan na Kopaoniku), a prije toga i trećim mjestom u Norveškoj. To su vrlo ohrabrujući pokazatelji uoči prvog nastupa na Zimskim olimpijskim igrama idućeg mjeseca u ruskom Sočiju.

 

- Zadovoljan sam, naravno, iskazujem dobru stabilnost na startu sezone. Žao mi je male neopreznosti u drugoj utrci na Kopaoniku, u kojoj sam nagazio kapiju i zbog toga bio diskvalificiran. Ipak, ovo su rezultati koji me zadovoljavaju - kaže mladi Zeničanin, koji već dugo godina nastupa za travnički klub Karaula.

 

- Nadam se da ću se uspjeti vratiti iz Norveške za Državno prvenstvo u slalomu i veleslalomu na Bjelašnici 25. i 26. januara. Volio bih ispuniti obavezu prema klubu te odvesti dvije lijepe utrke pred Soči - kaže Laikert. Zeničanin se na sjever Evrope vraća 18. januara, gdje će u norveškom Hafelu voziti brze utrke.

 

- Nažalost, odgođena je utrka Svjetskog kupa na Sljemenu i sada se moram snalaziti, a vrijeme mi ne ide naruku. Vjerovatno ću ovog vikenda ponovo u Sloveniju, na Kranjsku Goru, gdje bih vozio dva veleslaloma i slalom. Onda bih se prebacio na brže discipline - Laikertov je plan do povratka u Norvešku. Laikert je ove sezone naš jedini skijaš koji je pobjeđivao u FIS utrkama. 


(avaz)