29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Januar 2014 03:47

BiH danas igra u Vitezu

Rukometna reprezentacija Bosne i Heregovine,  danas u 17 sati u Vitezu, igra svoju treću kvalifikacionu utakmicu za SP U Kataru 2015.godine.

U prvoj utakmici kvalifikacija, 31.10.2013.god. smo pobjedili u gostima Estoniju sa 29:26, a u drugoj utakmici, 03.11.2013.god. u Sarajevu u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, takođe smo ostvarili pobjedu protiv Portugala sa 31:29.

 

Preostale mečeve kvalifikacija naša reprezentacija će odigrati u januaru 2014.godine. Nakon prvog susreta sa Latvijom 2. januara, tri dana poslije naši rukometaši će ponovo odmjeriti snage sa Latvijom na gostovanju u Dobeleu, 8. januara igrat će sa Estonijom u Vitezu, a borba za prvo mjesto u grupi biće privedena kraju gostujućom utakmicom sa Portugalom, 12. januara u Mafri. Reprezentacija Latvije ima dvije pobjede nakon dva meča kao i naši Zmajevi.

 

Selektor naše reprezentacije, Dragan Marković, pred ovu utakmicu je, između ostalog, izjavio:

"Upoznati smo sa kvalitetima Latvije. Mi znamo da je to odlična reprezentacija sa nekoliko vrhunskih igrača, ali i mi imamo svoje adute. Vjerujemo kako ćemo pred našim navijačima doći do jako bitne pobjede". 

 

Za predstojeće kvalifikacione mečeve Marković je pozvao 20 igrača: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Alen Ovčina, Vedran Delić, Mirsad Terzić, Duško Čelica, Ivan Milas, Nikola Prce, Faruk Halilbegović, Ivan Karačić, Boris Bećirović, Marko Panić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović.

 

Selektor reprezentacije BiH Dragan Marković rekao je da će dolaskom iskusnijih reprezentativaca biti nadomješten izostanak mladih uzdanica našeg tima Perića,  Malinovića, Milasa i Panića, koji su povrijeđeni.

 

"Kako navodi predsjednik RK Vitez Mario Magerl sve je spremno u gradskoj dvorani, koja je posebno našminkana za ovu priliku, da naša selekcija ugosti Latviju i Estoniju 2. i 8. januara. Tako su radnici sarajevske firme „Gerflor“ pod dvorane presvukli Taroflexom kako to i nalažu propisi EHF-a. Inače, ova dvorana je jedna od najljepših u BiH, kapaciteta dvije hiljade stolica, pa se očekuje da tribine u oba susreta budu popunjene do posljednjeg mjesta"-objavio je eni news. Utakmica BiH Latvija igra se danas u Gradskoj, sportskoj dvorani Vitez sa početkom u 17 sati uz direktan prenos na BHT-u.

 

E. Imamović za Zenicablog

Rukreprezentacija BiH-slika