24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Decembar 2013 20:25

Pobjeda Čelik Juniora

Rukometašice zeničkog Čelik Juniora pobjednice mini turnira. Danas su rukometašice iz zeničke škole rukometa "Čelik Junior" bile gošće ekipi Viteza, a osim domaćina, na turniru je nastupila i ekipa iz Vakufa, ŽRK "Sloga".

 

Mlade Zeničanke su u potpunosti ostavile srce na terenu, te bez obzira na 'malu' klupu svojom upornošću i sposobnošću nadigrale protivnike. Ostvarile su vrlo dobre rezultate, ali ovo je samo početak onoga što ih očekuje. Djevojke su pozvane u Estoniju kao jedine predstavnice Bosne i Hercegovine, te sa sigurnošću možemo reći,  ovoga puta idu po novu medalju.

 

Važno je da napomenemo da su djevojke Čelik Juniora pred početak ljeta učestvovale i na velikom turniru u Luksemburgu gdje su u finalu protiv domaćina nažalost poražene, ali opet, osvojile drugo mjesto, ali tada, kao jedine predstavnice sa prostora Balkana.

 

Danas su utakmice u Vitezu bile samo ovjera da su naporni treninzi 'urodili plodom' i ovjera spremnosti koje mlade Zeničanke pokazuju. Rezultati su glasili: Čelik Junior 19:13 Vitez / Čelik Junior 11:8 Sloga.

 

Treninzi se nastavljaju, a uskoro slijede i nove utakmice.