28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Decembar 2013 11:17

RK Čelik nadmoćno i u Maglaju

RK ČELIK – POBJEDA ZA OVJERU TITULE ŠAMPIONA RK MAGLAJ – RK ČELIK 25:29 (13:17)


Rukometaši ,,Čelika'' osvojili titulu jesenjeg prvaka Premijer lige BiH sa šest bodova prednosti nad drugoplasiranim ,,Derventom''  i ,,Bosnom''

Igrači dobili odmor  do 8. januara iduće godine

 

Rukometaši ,,Čelika'' su sinoć u Maglaju ostvarali pobjedu i u posljednjem (15.) kolu Premijer ige BiH (RK Maglaj-RK Čelik 25:29) i tako zasluženo ovjerili tituli jesenjeg prvaka u Premijer ligi BiH, sa šest bodovo prednosti ispred drugoplasirane RK ,,Dervetne'' i trećeplasirane RK ,,Bosne'' (Sarajevo)!

U utakmici protiv ekipe ,,Maglaja''  domaći rukometraši su ostvarili vođstvo jedino u prvih 15minuta, kada je ,,Čelik'' preuzeo vođćstvo (8:7) i vodio do kraja utakmice, tako da je prednost ,,Čelika'' tokom utakmice bila i po devet golova prednosti, ali se RK ,,Maglaj'' nikako nije predavao, ali je na kraju bolja ekipa pobijedila, uz četiri gola razlike u korist ,,Čelika''. 

Njabolji igrač ,,Čelika'', koji je do tada postigao šest golova, je u 28. minuti igre ,,zaradio''  povredu noge,tako da do kraja nije ulazio u igru, ali ga je u drugom poluvremenu odlično zamijenio Edvin Bego-vić (postigao tri gola). Po pet golova su dali Aldin Begagić i Mirza Hurem, a četiri gola je dodao Milan Ivančev.

Sve u svemu bila je dobra, prava prvenstvena utakmica, u kojoj  do-maća ekipa pod vođstvom dobrog stratea Maše Obralića nije ličila na ekiupu koja će se boriti za opstanak, već, naprotv - na solidnu premijerligašku ekipu. 

Zbog obaveza u školi ,,Čelikovih nada'' – ekipa je u Maglaj putovala sa svega 11 igrača. 

RK ČELIK: Starčević (8 odbrana), Sirčo (5 odbrana), Begagić (5), Kadić (6), Martić (1), Hurem (5), Duvnjak (2), Dervenčić (1), Ivančev (4), Begović (3), Jolović (2). Trener: Zdenko Antović.

Sudijski par: Dautović (Cazin), Beširević (Bihać). 

Sedmerci: ,,Maglaj'' 4 (3). ,,Čelik'' 5 (4). Isključenja: ,,Maglaj''  8 minuta, Čelik 4 minuta.

Nakon utakmice igračima je predsjednik kluba Pane Škrbić priredio svečani prijem i večeru, uz slavljeničkio šampanjac i tortu i tada rekao:

- Čestitam Vam na sjajnim igama i osvojenoj šampionskoj tituli u Premijer ligi! Vi ste pokazali da je uz teške uslove i od nemogućeg napaviti moguće, vi ste istnski heroji ovog grada, ,,Čelični momci'', kako su vas navijači nazvali, sportsti za primjer drugima. Pokazali ste  da se samo požrtvovanom borbom i upornim radim može doći do titule! Sada ćemo u pauzi prvenstva vidjeti – kuda i kako dalje? Nadam seda ćemo u pauzi prvenstva riješiti finansijske probleme i da ćemo u nastavku prvenstva 1. februara iduće godine ući još snažniji i jači i borioti se za ostvarenje našeg višedecinsjkog sna – ulazak u Evropu, koja ja nam je na dohvat ruke – rekao je Pane Škrbić. 


Klub je već primio na desetine čestitki za osvojenu jesenju titulu prvaka Premijer lige BiH, među kojima i onu od načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića.

 

(naslovni foto: Robijasi1988.org)