28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Decembar 2013 14:30

Kecman umjesto Hamzića u KŽK

Upravni odbor košarkaškog ženskog kluba Čelik donio je odluku kojom će se na mjestu šefa stručnog štaba izvršiti rotacija. Naime, dosadašnjeg šefa stručnog štaba Almira Hamzića zamjenit će Slobodan Kecman. Kecman je već tri sedmice u ulozi savjetnika boravio u klubu, a Upravni odbor se odlučio ovom vrhunskom stručnjaku ponudi mjesto šefa stručnog štaba. Dosadašnji trener Almir Hamzić ostat će dio stručnog štaba, a permanentni zadatak u narednom periodu bit će rad sa mlađim igračicama, te organizacija vikend kampova u Zenici, gdje će klub pokušati angažovati najperspektivnije igračice iz okruženja kako bi u budućnosti stvarao tim od domaćih snaga. 

 

Slobodan Kecman je bio u stručnom štabu ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine, aktuelni je pomoćnik selektora ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u karijeri je bio i u stručnom štabu Mladog Krajišnika, te je vodio ekipu Novosadske Vojvodine. Svojim zanjem i iskustvom svakako da će donijeti napredak ekipi Čelika, ali i stručnom štabu.

 

Debitantski nastup na klupi Čelika Slobodan Kecman će imati u sutrašnjoj utakmici šampionata Bosne i Hercegovine u kojoj će ekipa Čelika u Areni dočekati Banoviće, utakmica se igra od 18 sati, ulaz je slobodan.

 

Nedžad Glibo, KŽK Čelik TIM