23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 Decembar 2013 20:14

Novosti iz KK Kengur

KK “KENGUR” ZENICA - Košarkaši KK Kengur i OKK Spars iz Sarajeva su napravili takmičarsko druženje sa članovima škole košarka za dječake i djevojčice od najmlađih cicibana do pionira.Odigrano je 6 utakmica u svim kategorijama gdje je prevashodni cilj bilo zasnivanje prijateljstva i ostvarivanje takmičarskog duha kod najmlađih članova.

 

Nastavak saradnje zakazan je u Sarajevu sa takmičarskim selekcijama na dan odigravanje jedne od prvenstvenih utakmica seniorskih ekipa lige 12 kako bi mladi košarkaši KK “Kengur” pored svojih utakmica na djelu vidjeli i premijerligašku utakmicu seniorskih ekipa.                                                                                                        

 

Enver Jahić

 

KK “KENGUR” U ŽEPČU

 

Mladi košarkaši Kengura upisali su 2 pobjede i jedan poraz na gostovanju u Žepču. Djevojke I pioniri KK Kengura igrali su redovnu utakmicu Lige mladih, dok su kadeti Kengura igrali prijateljsku utakmicu sa seniorskom ekipom Žepča.

 

Kadetkinje

KK Žepče 31:46 KK Kengur

 

Djevojke KK Kengura su upisale prvu pobjedu ove sezone. Ekipa KK Kengura dominirala je tokom cjelog susreta, a pokazatelj toga je i rezultat na kraju prve četvrtine koji je glasio 17:0. U nastavku djevojke KK Kengura su održavali svoju prednost I na kraju slavili rezultatom 46:31. Najefikasnija igračica u ekipi Kengura i cjele utakmice bila je Amila Isaković sa 17 poena. U narednom kolu ekipa Jasmina Efendića je slobodna.

 

Pioniri

KK Žepče 15:59 KK Kengur

 

Pioniri Kengura su u svom prvom ovosezonskom nastupu ostvarili uvjerljivu pobjedu. Predvođeni trenerom Harisom Muslićem pioniri su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem djelu Lige mladih. KK Kengur je do ove pobjede došao prije svega izvrsnom odbranom, a tome svjedoći I podatak da je ekipa Žepča svoje prve poene postigla 2 minute prije kraja 2 četvrtine. Najbolji u ekipi KK Kengura su bili Dean Birmančević sa 14 I Demir Beganović sa 10 poena. U narednom kolu pioniri KK Kengura su domaćini ekipi Tena.

 

Kadeti

KK Žepče 75:60 KK Kengur

 

Kadeti Kengura su igrali prijateljski susret sa seniorima Žepča. Kadeti Kengura su bolje otvorili susret i prvu četvrtinu dobili rezultatom 18:17. U nastavku seniori Žepča prelaze u vodstvo i održavaju ga do kraja utakmice. Treba istaći da Seniori Žepča nastupaju u  A-2 ligi. Najbolji pojedinci u ekipi Kengura su bili Amir Nakić (19 poena) i Adem Gazić (15 poena). Još vrijedi spomenuti da u ekipi Žepča su nastupali momci rođeni ’94,’95, ’96 i ’97, dok su za ekipu Kengura nastupili momci rođeni ’98 i ’99 godine.  Ekipa Kengura u narednom kolu igra svoju prvu ovosezonsku utakmicu protiv ekipe Tena.

 

Haris Dž. 

 

KK Kengur  slika 5