29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 30 Novembar 2013 14:53

Mešanović za Velež-Čelik 0:2

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 19. kola Premijer lige i derbiju starih rivala Čelik je u Mostaru pobijedio Velež sa 0:2. Već u 4. minuti Okić je imao priliku, ali Adilović je odbranio njegov udarac.

 

Na novo uzbuđenje čekalo se sve do 23. minute. Zvonić je sjajno šutirao glavom, a Adilović izbio loptu u korner, nakon kojeg je ponovo isti igrač sa 7-8 metara šutirao neprecizno. Redale su se šane pred golom Zeničana u i nastavku. Hajdarović je u 38. minuti imao veliku priliku, ali šutirao je ravno u Adilovića, a dvije minute kasnije i šut Ćemalovića iz izgledne situacije nije promijenio rezultat na semaforu, pa se na odmor otišlo bez golova.

 

U jeku napada Veleža u drugom poluvremenu, Čelik je poveo nakon kontre u 54. minuti. Jasmin Mešanović je nakon šuta Horića i odbijene lopte od stativu zatresao mrežu Rođenih za veliko slavlje crno-crvenih. Samo dvije minute kasnije pogriješila je odbrana Veleža, a Mešanović je pogodio za velikih 0:2 lijepim volej udarcem.

 

Do kraja je Velež bezuspješno napadao. Jusufbašić je pogodio prečku iz slobodnog udaraca u 88. minuti, ali ostalo je 0:2 za Čelik, koji je došao do vrijedna tri boda na teškom gostovanju.