26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Novembar 2013 14:24

Zeničanke domaćin Zvezdi

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je naredna utakmica 5. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške  lige (MŽRKL), sezona 2013/2014, u kojoj se sastaju KŽK Čelik i beogradska ekipa KKŽ Crvena Zvezda. Utakmica je na rasporedu u četvrtak 28.11. 2013.god. u 19 sati u Areni  Zenica. Ulaz je slobodan.

 

Prisutnim su se obratili: Almir Hamzić, šef stručnog štaba (ŠSŠ), te košarkašice Marina Džinić i Aida Kalušić, kapiten ekipe KŽK Čelik Zenica.

Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i novi portparol u klubu KŽK Čelik.

 

ŠSŠ Almir Hamzić se na početku osvrnuo na protekle dvije utakmice u kojima su zabilježene ubjedljive pobjede (Željezničar i Mladi Krajišnik). Na ovim utakmicama su uigravali neke taktičke varijante, koje će im poslužiti u jačoj regionalnoj ligi. Za sutrašnji derbi protiv Crvene Zvezde iz Beograda, koja je veliko i poznato košarkaško ime, očekuje veliku borbenost svoje ekipe i kaže da je C. Zvezda protivnik protiv koga se da igrati. Njihovu igru je dobro snimila Amra Mehmedić, pomočni trener u KŽK Čelik. Kaže da igraju dosta brzo, ali isto tako da puno griješe. Hamzić poziva navijače da ih, kao šesti igrač, pomognu u ovoj veoma važnoj derbi utakmici.

Kapiten tima Aida Kalušić i Marina Džinić, veliko pojačanje u ovoj sezoni, ističu da ekipa igra u odličnom ritmu i da sa ozbiljnim pristupom utakmici očekuju pobjedu protiv respektabilne ekipe kakva je beogradska Crvena Zvezda. Takođe napominju da se odlično uigravaju u utakmicama domaćeg prvenstva. Pozivaju navijače da ih podrže u ovoj derbi utakmici, koja je posvećena navijačkoj skupini "Robijaši 1988" i njihovom jubileju, 25. godina postojanja.

 

U Areni se očekuje vrhunski ugođaj uz izvrsnu košarku i zabavu: Nagradne igre "POGODI TRICU ZA PIZZU" i "POGODI S CENTRA I PUTUJ", muzički program sa specijalnim gostima, istakao je na kraju pressa portparol KŽK Čelik, Nedžad Glibo.

 

U ovoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik, trenutno, nastupa u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL) i domaćem prvenstvu, a kasnije će igrati i u KUP-u BiH.

U mjesecu novembru 2013.godine ekipa KŽK Čelik je odigrala, do sada,  5 utakmica i to 4 utakmice u domaćem prvenstvu i jednu u MŽRKL. Zabilježene su tri pobjede ( Sloboda, Željezničar i Mladi Krajišnik) i dva poraza ( Play off-domaće prvenstvo i Radivoj Korać).

 

Kao što smo napred naveli, utakmica Čelik – Crvena Zvezda je zakazana za četvrtak 28.11. 2013.god. u 19 sati u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

Parovi 5.kola, grupa "B", (28.11.2013.):

Čelik – Crvena Zvezda (19)

Athlete Celje – Budućnost (19)

Play off – Radivoj Korać (16,30)

 

Tabela MŽRKL, grupa "B":

 

 

1. Athlete Celje

4 / 0

8

2. Budućnost

2 / 2

6

3. Crvena zvezda

2 / 2

6

4. Radivoj Korać

2 / 2

6

5. Čelik

1 / 3

5

6. Play off

1 / 3

5

 

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa