20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Novembar 2013 23:20

Zenica-Galaktikosi u Areni

S pravom možemo reći da je malonogometno „ludilo“ stiglo i u Zenicu. Malonogometni turniri postaju stil života čitave države, ljetna razbibriga i druženje svih naraštaja. Gradska Arena na Kamberovića polju, biće poprište malonogometnog nadmetanja između Malonogometnog kluba "Zenica" koji je u osnivanju i Malonogometnog kluba „Galaktikos“ iz Visokog. Utakmica će se odigrati u utorak 19.11.2013. godine sa početkom u 15:00 sati.

 

Ovaj jedinstveni projekat je pokrenut na inicijativu nekolicine mladih ambicioznih ljudi, a u sklopu sportsko-edukativnog programa sa mladima u koje spada i osnivanje MNK „Zenica“. Veliko zadovoljstvo nam predstavlja podatak da se mali nogomet sve više igra bez obzira na teška vremena u kojima živimo. Kako smo svjesni situacije, a svjedoci smo svakodnevnih problema mladih ljudi, sa silnim pošastima savremenog doba uvidjeli smo da je ovo efikasan način borbe protiv negativnosti, koje su uzele zamaha u našem društvu.

 

Nadamo se da će predstojeća utakmica možda iznjedriti čak i neke nove zvijezde na našem nogometnom nebu. S obzirom da je Zenica prepoznatljiva po pobjedama naših zmajeva, a od ove godine, i po Trening centru BiH Nogometne reprezentacije, MNK „Zenica“ na ovaj način daje svoj doprinos razvoju sporta. Uz dobro poznatu poruku – u zdravom tijelu, zdrav duh, očekujemo vas u utorak 19.11.2013. u 15:00 sati, Gradska arena Zenica.

 

Tekst pripremio: Aldin Ibrahimagić