29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Novembar 2013 21:44

Vitez bolji i od Borca

 BH Telekom Premijer lige BiH – 17. kolo. Peta pobjeda Viteza.  Vitežani srušili i lidera. Vitez – Borac (BL) 3:1 Stadion: "A" teren na Kamberovića polju u Zenici; Gledalaca: oko 1.500; Vrijeme: oblačno (+ 10*C); 


KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju

Jasmina Hadžića

 

Glavni sudija: Mujić Elvis iz Banovića, sa pomoćnicima: Budimlić Asmir (Bihać) i Prošić Elvis (Cazin), 4.sudija Grbić Zoran (Prijedor), delegat Vujković Stanko (Prijedor),  posmatrač suđenja Aleksić Lazo (Brčko).

 

Novi Premijerligaš Vitez je bio domaćin u Zenici na stadionu Kamberovića polje, ekipi banjalučkog Borca, lidera na Premijerligaškoj tabeli, u 17. kolu BH Telekom Premijer lige BiH (drugo kolo iz proljetnog dijela prvenstva). Pobjedili su domaćini u ovom susretu, ekipa Viteza. 

 

Rezultat: Vitez – Borac 3:1 (1:1); Strijelci: 1:0 (Kapetan 6'), 1:1 (Stokić 40'), 2:1 (Dedić 65'), 3:1 (Vidović 90'+3');

 

Žuti kartoni: Jurčević, Jurić i Vidović (Vitez), Grujić, Subić, Avdukić, Žuržinov (Borac);

Crveni karton: Žižović u 85. minuti (drugi žuti karton);

 

Sastavi timova: 

Vitez: Živković, Jurić, Jurčević (cap), Dedić, (Dilaver od 82'), Šišić, Imamović, Brekalo, Vidović, Kapetan, Branković, (Hasanaović od 10'), Smriko, (Čubrilo od 84'). Na klupi Viteza još su bili: Kovač,  Badrov, Livančić i Mišić. (Trener Ante Miše);

Borac: Avdukić, Radulović, Žižović, Runić, Dujaković Siniša, Stokić, Raspudić (cap), Đelmić, Subić, Žuržinov, Grujić, (Dujaković Stefan od 46'), (Perović od 79'). (Trener Jović Dragan);

 

Zaslužena pobjeda nogometaša Viteza protiv lidera na tabeli, favorizovane ekipe banjalučkog Borca. 

6. minuta- Vitez dolazi u vođstvo nakon što je Šišić uputio povratnu loptu do Brankovića, a ovaj šutira na gol. Avdukić zaustavlja loptu uz pomoć prečke, da bi Kapetan glavom smjestio odbijenu loptu u mrežu.

U 10. minuti problemi za domaćeg trenera Antu Mišu, koji je morao iz igre izvući povrijeđenog Brankovića, a zamjenio ga je Hasanović.

40. minuta- Borac izjednačuje preko Joce Stokića, koji je iskoristio dodavanje Žižovića, te prizemnim udarcem pogodio nebranjeni dio gola Viteza. 

65. minuta- Dedić donosi novo vođstvo Vitežanima. Nakon odbrane Avdukića, te izbijanja lopte sa gol linije od strane Runića, lopta dolazi do Dedića, koji iz drugog pokušaja loptu ubacuje u gol gostiju.

90.+3 minute- U trećoj minuti sudijske nadoknade od 5 minuta, jedan iznenadan prodor brzonogog Vidovića prema golu gostiju i kada je ušao u šesnaesterac, iskosa sa desne strane, svi su očekivali centaršut, ali je šutirana lopta otišla o gol pored nemoćnog golmana gostiju Avdukića.

 

Vitezu je ovo peta pobjeda u prvenstvu i trenutno ima 19 bodova. Vitez se nalazi u odličnoj formi, jer su svojim protivnicima u zadnja tri kola postigli 9 golova (Vitez-Zvijezda 3:1, Vitez-Travnik 3:0 i danas Vitez-Borac 3:1).

Nakon ove pobjede nad liderom prvenstva, prisutni gledaoci su gromoglasnim aplauzom ispratili nogometaše Viteza. Utakmica je bila fer i korektna, a i gledaoci su bili korektni u navijanju.

Utakmici je prisustvovala i grupa od 50-ak navijača Borca.

 

U narednom, 18. kolu (treće kolo iz proljetnog dijela prvenstva), Vitez ide u goste aktuelnom prvaku, sarajevskom Željezničaru, dok je Borac domaćin sarajevskom Olimpicu.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju

Jasmina Hadžića