26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 Oktobar 2013 21:12

Laikert izabran za skijaša BiH

Skijaški savez BiH proglasio je sportiste Igora Laikerta i Žanu Novaković za najbolje alpske skijaše u sezoni 2012/13, potvrdio je Srni predsjednik Skijaškog saveza BiH Milomir Kusmuk.

On je istakao da su u alpskom skijanju najbolje ekipe Smučarsko-planinarskog društva "Jahorina", zatim Smučarskog kluba "Željezničar" i treći je Smučarski klub "ZOI `84". Seniori Mladen Plakalović i Tanja Karišik najbolji su u disciplini skijaško trčanje.

Prema Skijaškom savezu BiH, najbolji smučarski klub i ekipa u ski trčanju je "Romanija", dok su drugo, odnosno treće mjesto zauzeli klubovi "Sarajevo" iz Istočnog Sarajeva i "Glasinac", a ista mjesta su ovi klubovi osvojili i u biatlonu.

Najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji je Nemanja Košarac, junior Stefan Lopatić, a juniorka Tanja Karišik. Seniorskih predstavnica u biatlonu nema, naveo je Kusmuk.Skupština Skijaškog saveza BiH odgođena je za 15 dana, odlučeno je večeras tokom svečanog proglašenja najboljih sportista u prethodnoj skijaškoj sezoni. Svečanost proglašenja najboljih sportista i sportistkinja u sezoni 2012/13. održana je večeras u hotelu "Termag" na Jahorini, u organizaciji Skijaškog saveza BiH.