25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Oktobar 2013 21:58

Kumite: Pet medalja u Modriči

Takmičari Karate kluba "Kumite" su učestvovali na Međunarodnom karate turniru "MODRIČA OPEN 2013" koji je održan u organizaciji Karate kluba "Šampion" iz Modriče. Na turniru je učešće uzelo oko 300 takmičara iz 28 klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Našu tročlanu ekipu je predvodio jedan od glavnih trenera Karate kluba "Kumite"  Sensei Fahrudin Muratović III DAN.

 

Kao i uvijek, najviše takmičara je bilo u najmlađim uzrasnim kategorijama što je našim odabranicima napravilo veoma jaku konkurenciju u disciplinama u kojima su nastupili. I pored žestoke konkurencije možemo reći da smo napravili odlične nastupe i odlične rezultate osvojivši dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju.

 

  • Sanjin Šakić je u disciplini Kate pojedinačno i u konkurenciji od 64 takmičara, osvojio izvanredno drugo mjesto i srebrnu medalju.
  • Edi Malkoč je u disciplini Kihon Ippon Kumite osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, a u disciplini Kihon treće mjesto i bronzanu medalju.
  • Hamza Husaković je u disciplini Kate pojedinačno osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, a u disciplini Kihon drugo mjesto i srebrnu medalju.

 

Ponovo smo bili u novom okruženju, među novim sudijama, do sada nepoznatim takmičarima, ali smo još jednom pokazali da imamo dovoljno kvaliteta da nastupamo bilo gdje i po bilo kojim pravilima.

 

Koristimo priliku da čestitamo našim odličnim takmičarima na osvojenim medaljama, a posebne čestitke vođi tima Sensei Fahrudinu Muratoviću na još jednom uspješnom takmičenju.

 

Dio atmosfere sa ovog turnira možete pogledati na našem facebook profilu: https://www.facebook.com/zekumite/media_set?set=a.543950762339765.1073741836.100001745383160&type=3

 

Uprava Karate kluba "Kumite"