20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Oktobar 2013 22:09

Pobjeda Zeničana u Vitezu

U Gradskoj Sportskoj Dvorani u Vitezu odigrana je  pripremna utakmica seniorskog pogona HOKK "Vitez", A1 ligaša HB i OKK "Čelik" iz Zenice, člana A1 lige BiH.  Pobjedili su gosti iz Zenice, OKK Čelik, rezultatom 73:76. Najefikasniji kod Čelika: Dino Hodžić (25), Ivan Opačak (15), Nebojša Anđelić (11), Adem Pezer (8), Esnaf Durmić (7), a kod Viteza Križanović (17) i Jurčević (14) poena.


Kako su nam javili iz kluba, Čelik je imao, gotovo, cijelu utakmicu preko 10 poena prednosti, a u trećoj četvrtini su imali i najveće vođstvo od + 18 poena. U zadnjoj četvrtini utakmice trener Nedžad Hodžić je dao šansu svim igračima, što su domaći iskoristili i smanjili poraz na podnošljivih + 3 poena za Čelik. Javljeno nam je i da su braća Merdanović, sada, u Vitezu, jer se Kakanj odrekao njihovih usluga. Čelik i Vitez odigrali još jednu prijateljsku-pripremnu utakmicu i to 18.septembra u gradskoj Areni u Zenici. I na toj utakmici Čelik je pobjedio Vitez sa 62:59.

 

Ovo je bila zadnja pripremna utakmica za košarkaše OKK Čelik. Odigrano je osam pripremnih utakmica u kojima je bilans od pet pobjeda i tri poraza. Roster ekipe OKK Čelik je kompletiran i prvih 12 je: Ivan Opačak, Dino Hodžić, Dino Begagić, Adem Pezer, Aldin Klinac, Nebojša Anđelić, Arijan Radan, Nino Balta, Esnaf Durmić, Benjamin Fejzagić, Kenan Arnaut, Ermin Spahić. Inače, sezona u A1 ligi KS BiH počinje narednog vikenda (19./20.10.2013.), a OKK Čelik u 1. kolu gostuje u Sarajevu kod ekipe Play off.

 

E. Imamović za Zenicablog