29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Oktobar 2013 11:33

Rukomet: Izvještaj iz Višegrada

Rukometaši ,,Čelika'' Zenica su u odličnoj utakmici, kao gosti u Višegradu (domaćin je bila ekipa RK ,,Goražda'', zbog Sajma jabuke u njihovoj dvorani u Goraždu), u manirima iskusne ekipe, savladali RK ,,Goražde'' rezultatom 32:24 (poluvrijeme 14:12 za ,,Čelik''). Tako ,,Čelik'' sa rukometašima sarajevske ,,Bosne' i dalje dijeli prvo mjetso na tabeli Premijer lige BiH. 

 

Bila je to veoma interesantna i utakmica za rukometne sladokusce, još jedna sjajna partija rukometaša ,,Čelika'', koji su u ovoj utakmici bili za klasu bolji od svih domaćina i u potpunosti ih nadigrali u svim elementima rukometne igre. ,,Čelik'' je  igrao ozbiljno i odgovorno i u odbrani i u napadi, sa veoma čvrstom odbranom i sa dosta kontri i polukontri u napadu. Pobjeda ,,Čelika'' ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, mada se Goraždani do posljednjeg sudijskog zvižduka nisu predavali -  solidno su igrali i grčevito se borili.  

 

Tako je poluvrjeme završeno sa dva gola razlike u korist RK ,,Čelika'' a za kraj utakmice na semaforu je bilo  osam razlike za ,,Čelik'' (24:32).  Utakmica je na terenu bila izuzetno fer i korektna, bez grubosti i ozbiljnijeg faula. Jedino je igrač ,,Čelika'' Milan Ivančev zaradio udarac i povedu, ali bez očite namjere protivničkog igrača RK ,,Goražda'' Mijata Perunčića da svom kolegi Ivančevu nanese povredu. Jedno ružnu mrlju  na ovaj izuzetno korektan meč ostavili su zvaničnici domaćina - Rukometnog kluba ,,Goražde'' koji nisu mogli sportski da podnesu poraz svoje ekipe, već su nakon utakmice izazivali incidente i prijetili delegatu utakmice Hamidu Džandžanoviću i predstavnicima RK ,,Čelika''. 


Kod domaćina RK ,,Goražda'' bolji od ostalih bili su Damir Delić (postigao 8 golova), te Nedim Merkez (sa 6 golova), te Haris Fidahić (dao 4 gola) i Kemal Fazlić (sa 3 gola). U ekipi ,,Čelika'' ponovo je utakmicu sjajno odigrao (igrač utamice po ocjeni novinara) BiH reprezentativac Davor Kadić (sa 10 pogodaka). Mirza Hurem je dao 6, a Milan Ivančev i Boško Jolović po 4 gola. Kapitren Aldin Begagić je dao 3, a Mirza Dervenčić i Eduard Martić po 2 gola. 

 

- Čestitam mojim momcima na sjajnoj igri i novoj gostujućoj pobjedi protiv mlade, ali solidne ekipe RK ,,Goražda''.  U našem timu sve je ,,štimalo'' i ne bih nikoga od igrača posebno isticao. Svi su dali važan doprinos ovoj pobjedi. Mi smo se već smo okrenuli utakmici sa HRK ,,Zrinjskim'' , koju igramo u petak 18. oktobra u 19 sati u našoj Graskoj areni Zenica, gdje idemo na novu pobjedu! – izjavio je Zdenko Antović, trener ,,Čelika''.


Kapiten RK ,,Čelika'' Aldin Begagić nam je rekao:

- Pozivamo naše navijače da u petak 18. oktobra dođu u Gradsku arenu Zenica i da Zajedno slavimo još jednu prvenstvenu pobjedu ,,Čelika'' , ovoga puta protiv uvijek neugodne  ekipe ,,Zrinjskog''.