28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Oktobar 2013 06:46

Mladost domaćin Tuzlacima

Ovog vikenda (12. i 13. oktobra 2013.godine) počinje nova sezona u Premijer stonoteniskoj ligi BiH. Zenički Stonoteniski klub Mladost, u nedjelju, 13. oktobra 2013.godine, s početkom u 16 sati u sali Osnovne škole "Vladimir Nazor" Zenica, u prvom  kolu je domaćin ekipi STK „Kreka“ iz Tuzle.


Za Stk Mladost ove će sezone nastupati Edin Konjić, Mirza Dizdarević i Kenan Zahirović. U odnosu na prošlu godinu nedostaje Amar Nezić koji je pristupio ekipi Stad iz Sarajeva.

 

Ovaj klub jedini je u Zenici u prošloj sezoni kroz prvenstvo BiH izborio nastup na međunarodnoj sceni. Međutim, istu nisu vidjeli jer, naravno, nema para! "Plasmanom u finale play – offa za prvaka BiH obezbjedili smo nastup na evropskoj sceni u okviru Nancy Evans Cup-a ali zbog naše svakodnevnice i nedostatka sredstava, nismo nastupili", kazao nam je Mirza  Dizdarević, igrač i trener Stk Mladost Zenica, te dalje dodaje:

"Stk Mladost je godinama rasadnik stonoteniskih talenata. Ove godine priliku da osjete čar nastupanja u Premijer ligi BiH dobit će: Amar Okić, Mateo Vuković, Dejan Marković, Adin Šečibović... Inače, sezona 2013/2014. za Stk Mladost  već je uspješno startala jer su se Amar Okić i Mateo Vuković plasirali među 16 najboljih juniora (do 18 godina) u BiH i pred njima su pripreme za Top 16 najboljih igrača. Adin Šećibović osvojio je 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta (do 12 godina) na Otvorenom prvenstvu BiH, i uz to se plasirao na kvalifikacionom turniru među 16 najboljih kadeta (do 15 godina) u BiH. I pred njim su takođe pripreme za Top 16 najboljih igrača u ovoj kategoriji"-kazao nam je Dizdarević.

 

Parovi prvog kola (12./13.10.2013.-Izvor stsbih):

Sarajevo: Aladža - Stens '73

Sarajevo: Stad - Borac

Zenica: Mladost - Kreka

Vitez: Vitez - Mostar

Vitez: CM - Mostar

Vogošća: Vogošća - Kreka

Sarajevo: Aladža - Borac

Sarajevo: Stad - Stens '73

 

Donosimo raspored  Stk Mladost za prvi dio sezone, koji su nam dostavili iz kluba:

1. kolo: Stk "Mladost" Zenica- Stk "Kreka" Tuzla

2. kolo: Stk "Aladža" Sarajevo- Stk "Mladost" Zenica

3. kolo: Stk "Stad" Sarajevo- Stk "Mladost" Zenica

4. kolo: Stk "Mladost" Zenica- Stk "Vogošća" Vogošća

5. kolo: Stk "Mladost" Zenica- Stk "Stens 73" Cazin

6. kolo: Stk "Mladost" Zenica- Stk "Borac" Banjaluka

7. kolo: Stk "Mladost" Zenica- Stk "VItez" Vitez

8. kolo: Stk "Mladost" Zenica- Stk" CM Vitez" Vitez

9. kolo: Stk "Mostar" Mostar - Stk "Mladost" Zenica

 

E. Imamović za Zenicablog.