26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 Oktobar 2013 03:01

KK Kumite na dva turnira

Zadnji vikend je za takmičare Karate kluba „Kumite“ protekao veoma dinamično jer smo u dva dana vikenda posjetili dva velika takmičenja. Obzirom da naš klub vodi stručni tim od tri licencirana trenera, sa sedam pomoćnih trenera, iskoristili smo mogućnost da jednu ekipu pod nadzorom trenera Fetić Irme uputimo na veoma jako takmičenje u Visokom, a drugu ekipu na takođe veoma kvalitetno i jako prvenstvo u Republici Srbiji koju su predvodili treneri Elvir Huseinspahić i Fahrudin Muratović.

 

U subotu 05.10.2013.g. naši takmičari su učestvovali na Otvorenom prvenstvu u tradicionalnom karateu „Visoko 2013“. Na takmičenju je učestvovalo oko 20 klubova sa oko 300 takmičara iz Slovenije, Srbije, Italije i BiH. Odlična organizacija i veliki broj odličnih karatista su ovo takmičenje podigli na zavidan nivo u Bosni i Hercegovini i regiji.

Iz našeg kluba je učestvovalo 6 takmičara koji su predvođeni trenerom Fetić Irmom, a nastupali su u četiri takmičarske dicsipline.

Najzapaženije rezultate bilježe:

 

Irma Imamović - 1. mjesto Kihon i 3. mjesto Kate

Imran Fetić - 1. Kihon Ippon Kumite

Iman Kurtalić - 3. Kihon Ippon Kumite

Benjamin Dujmović - 3. Yiu Ippon Kumite

 

Obzirom da je konkurencija bila veoma jaka naši takmičari su pokazali svoj maksimum i odličnu formu, zbog čega koristimo priliku da čestitamo našim predstavnicima koji su u svakom slučaju opravdali povjerenje trenera.

Fotografije sa ovog događaja potražite na našem facebook profilu: https://www.facebook.com/zekumite/media_set?set=a.537372512997590.1073741834.100001745383160&type=3

 

U nedjelju 06.10.2013.g. naša dvojica takmičara Hamza Husaković i Edi Malkoč u pratnji dvojice trenera Huseinspahić Elvira i Muratović Fahrudina predstavljali su Karate klub „Kumite“ na Internacionalnom karate prvenstvu „Zlatna pesnica“ u Odžacima kod Novog Sada, Republika Srbija. Na takmičenju je učestvovalo oko 350 takmičara iz 30 klubova iz Rumunije, Švicarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Odličnim nastupima u katama naša dvojica predstavnika su napravili maksimalan učinak. Nastupajući u istoj uzrasnoj kategoriji i istoj disciplini, Hamza Husaković i Edi Malkoč su pobjedama u nekoliko krugova pobjedili sve svoje konkurente i plasirali se u finale. U finalnom meču pobjedio je Hamza Husaković, a drugo mjesto je zauzeo Edi Malkoč čime su obojica našem klubu donijeli još dvije veoma značajne međunarodne medalje. Još jednom su naši takmičari pokazali veoma kvalitetan karate pred sasvim novom publikom, novim sudijama i nepoznatom konkurencijom i po ko zna koji put dokazali da kvalitetan karatista može napraviti odličan rezultat gdje god da dođe.

Pored odličnih rezultata u lijepom sjećanju će nam ostati i turistički obilazak Novog Sada i malog gradića Odžaka gdje smo upoznali mnogo novih prijatelja i odličnih sportista. Organizatori su se istinski potrudili da sa ovog događaja ponesemo prelijepe uspomene.

 

Iz uprave Karate kluba „Kumite“ ističu da su veoma zadovoljni nastupima takmičara na oba takmičenja te koriste priliku da svima čestitaju na rezultatima koje su napravili.

 

Fotografije sa ovog događaja potražite na našem facebook profilu: https://www.facebook.com/zekumite/media_set?set=a.537391702995671.1073741835.100001745383160&type=3

 

Press KK „Kumite“ Zenica