28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Septembar 2013 13:30

OK Zenica nema para za kotizaciju

Odbojkaški klub Zenica, koji je sutra, u 1. kolu nove sezone Superlige Federacije BiH trebao gostovati u Srebreniku kod Gradine Herceg, neće moći nastupiti zbog neizmirene kotizacije u iznosu od 1.200 KM.

 

- Savez nas je obavijestio da, dok se ne plati kotizacija, nema takmičenja. Ove smo sedmice, na ime članarine, već platili 700 KM, koliko smo i imali na računu. Za kotizaciju nemamo novac, jer nam Zeničko-dobojski kanton, koji plaća kotizacije za sve klubove, nije uplatio novac- kaže nam predsjednik kluba Vahid Hurtić, koji dodaje da su im podršku pružili samo iz kompanije „ArcelorMittal“, ali da su novac od njih iskoristili kako bi izmirili obaveze iz protekle sezone.

 

Zenica, također, zbog nedostatka novca i dresova, ni prošle sezone nije putovala na utakmicu  1. kola Superlige kod Akademije Kakanj, koju su odigrali naknadno. Tokom naredne sedmice moraju uplatiti kotizaciju, inače narednog vikenda neće moći ugostiti ni Ilijaš, što, automatski,  znači i da se ove sezone neće ni takmičiti. A, po riječima Hurtića, za tamičenje im je potrebno tek oko 10.000 KM, ali u ni Općini Zenica ne nailaze na razumjevanje.

 

V.B. Avaz