20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Septembar 2013 10:07

Završeni Dani sporta Zenice

U proteklih 15-ak dana u Zenici je održana manifestacija "Dani sporta grada Zenice".  Ovu manifestaciju, po drugi put je organizovao Sportski savez općine Zenica, pod pokroviteljstvom Općine Zenica. Prema planu ova manifestacija se održala u četiri dijela i to:


+ KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU sa promocije sportskih kolektiva


-Takmičenje u šahu,

-Liga veterana 2013, preko 45 godina starosti, u malom nogometu,

-Ulična trka,

-Promocija sportskih klubova i udruženja općine Zenica.

 

Manifestacija je započela je 19.avgusta 2013.godine na terenima Kamberovića polja sa turnirom u šahu i malonogometnim turnirom za veterane preko 45 godina pod nazivom "Liga veterana 2013". Nastavljeno je ispred robne kuća Bosna, tj. na Trgu Alije Izetbegovića "Uličnim trkama".

"Ulične trke" su održane u četiri kategorije i to:

-trka djece predškolskog uzrasta "Cicibani" (M/Ž) iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje  Zenica,

-trka u kolicima,

-trka uniformisanih lica (M/Ž) i

-trka građana svih uzrasta (M/Ž).

 

Na kraju manifestacije nabrojat ćemo pobjednike u takmičenjima:

ŠAH: Avdić Osman,

MALI NOGOMET, LIGA VETERANA 2013, PREKO 45 GODINA: Bosna,

-Najbolji igrač: Spahić Nezir (Bosna),

-Najbolji golman: Osmančević Ismet-Car (Drugari),

-Fair play ekipa Puhovac,

-Fair play igrač Burkić Fuad (Sindikat Arcelor Mittal),

 Najbolji strijelac turnira je Imamović Jasmin (Bosna);

ULIČNE TRKE:

 -Trka u kolicima za invalidna lica:

1.Jorgić Srećko

-Trka "Cicibana" sa djecom predškolskog uzrasta iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica za djevojčice:

1.Muslić Aja

-Trka "Cicibana" sa djecom predškolskog uzrasta iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica za dječake:

1.Hudovčić Edi

-Trka uniformisanih lica (žene):

1.Ahmetspahić Ajša

-Trka uniformisanih lica (muškarci):

1.Brodlija Tarik

-Trka građanki svih uzrasta (žene):

1.Kanita Bilić

-Trka građana svih uzrasta (muškarci):

1.Avdić Semir

 

+ KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU sa promocije sportskih kolektiva


Manifestacija je proširena sa promocijom kolektiva Sportska škola Zenica pedagoga fizičke kulture i Centra za strane jezike Magpie na dan 30.avgusta u 18 sati pod naslovom"Veče igara i zabave", gdje su promovisali svoj rad. Ovom manifestacijom su se na aktivan i zabavan način oprostili od raspusta. I ova priredba je bila u organizaciji Sportskog saveza Općine Zenica.

Završni dio manifestacije "Dani sporta grada Zenice", koji je obuhvatio promociju sportskih kolektiva, nastavljen je u ponedjeljak i utorak ( 02. i 03. septembar 2013.godine) u 18 sati, na platou ispred robne kuće "Bosna". U ponedjeljak su nastupile slijedeći klubovi: OKK Čelik, Ragbi klub Čelik, Džudo klub Zenica, NK Fortuna, FK Rudar, ŽNK Čelik i Auto moto klub ZAK Zenica. U utorak smo gledali slijedeće klubove: SRK Bosna, STK Mladost, Biciklistički klub Zenica, Džudo klub Policajac i Karate klub Hasen-do iz Zenice. Sve ove promocije je organizovao Sportski savez općine Zenica, na čelu sa Himzom Halaćem, predsjednikom SSOZ i pod pokroviteljstvom Općine Zenica.

 

I zadnjeg dana promocije sportskih kolektiva mladi sportisti iz navedenih  klubova su prezentirali svojim vršnjacima i ostalim građanima sportske vještine sa celuloidnom lopticom, borilačke vještine iz džudoa, karatea, biciklizma, te rekvizite iz pojedinih sportskih grana. U publici je bio prisutan zavidan broj djevojčica i dječaka, kao i građana Zenice. Kako nam rekoše iz pojedinih klubova, porastao je interes za prezentirane sportove i da se povečao broj članova u klubovima, upisom novih članova u neke sportove.


Veoma interesantan je bio zadnji dan promocije, kada je gospodin Himzo Halać dovodio na informativni pult trenere i aktiviste iz klubova, koji su se preko razglasa obraćali posjetiocima i kojima su prezentirali svoje klubove i njihova dostignuča. Svi su jednodušno pohvalili i podržali manifestaciju Dani sporta grada Zenice i poželjeli da ova manifestacija ostane tradicionalna.

 

Na kraju manifestacije "Dani sporta grada Zenice", izjavu nam je dao Himzo Halać, predsjednik Sportskog saveza Općine Zenica, koji je i bio na čelu ove manifestacije: "Značajno je napomenuti da je u ovoj manifestaciji uzelo učešće oko 1.500 sportista. Veliki je broj bio onih najmlađih, njih oko 500, znatan broj starijih (oko 200), dok su ostali bili srednjih godina. Manifestaciju je posmatralo i oko 1.500 gledalaca u svim danima takmičenja i prezentacije sportskih kolektiva.


Za narednu manifestaciju Dana sporta grada Zenice, trebaće još bolja podrška društvene zajednice Sportskom savezu Općine Zenica, kako ne bi došlo do gašenja ove, veoma uspješne, manifestacije"-rekao nam je, na kraju, gospodin Halać..

 

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je  bila Općina Zenica, a da spomenemo i ostala društva i lica, koja su pomagala ovu manifestaciju: Arcelor Mitall, sportska kladionica Bet live iz Novog Travnika-poslovne jedinice Zenica, ZIM Zenica, EU explozive, cafe IR – Lukovo Polje. Za takmičenja u šahu i malom nogometu, koja su se održavala na Kamberovića polju, pomoć i podršku manifestaciji dalo je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica na čelu sa direktorom Huseinom Hinovićem.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU sa promocije sportskih kolektiva