24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 30 Avgust 2013 21:39

Mjesec besplatnog karatea

U mjesecu septembru će se u Zenici desiti prva besplatna karate škola koju organizuje Karate klub „Kumite“ iz Zenice. Ova karate škola će se realizovati pod pokroviteljstvom Općine Zenica i trajat će mjesec dana. Prijave učesnika počinju 30.08.2013.g., a prijaviti se mogu svi zainteresovani od 5-18 godina koji žele osjetiti ovu plemenitu borilačku vještinu, naučiti osnovne karate tehnike, osnove samoodbrane, upoznati lijepo društvo, i td.

Prijave su obavezne i mogu se izvršiti na:

mobitel: 062-644-830

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli." target="_blank" style="color: #1155cc;">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

facebook: Karate klub Kumite

Mjesec besplatnog karatea u Zenici je projekat koji ima za cilj socijalizaciju i afirmaciju djece i mladih u smislu povećanja interesa za fizičkim aktivnostima i sportom. Trenutna zainteresovanost djece i mladih u Zenici je najviše izražena za nekontrolisano i pretjerano korištenje interneta i računara, televizije, pasivnog odrastanja, nezdrave ishrane, i td. Ova populacija danas uvijek bira dobru video igru umjesto vožnje biciklom, fudbalske utakmice, karate treninga ili neke druge fizičke aktivnosti. Obzirom da je nasilje na ulicama u stalnom porastu, veoma mali broj mladih ima sposobnost da se odupre i odbrani od sve prisutnijih siledžija i nasilnika koji često napadaju mlade i otimaju njihove privatne stvari. U našoj državi nisu rijetka ni silovanja. Ovo ukazuje na potrebu, pored fizičke utreniranosti, i na edukaciju u pogledu borilačkih vještina i samoodbrane. Karate ovdje ima veoma značajnu ulogu i potrebno ga je popularizirati i širiti.

Zenički karate je argumentovano jedan od najtrofejnijih sportova naše općine. Iako veoma mali broj naših najmlađih sugrađana se odluči probati ovaj sport, dobar dio tog malog uloga napravi izvanredne rezultate. Ovo je pokazatelj predanog rada i zalaganja zeničkih karate trenera koji uspijevaju u današnjem vremenu izgraditi veoma perspektivne takmičare koji na domaćoj i međunarodnoj sceni prave odlične rezultate.

Svi sportski radnici Zenice imaju odgovornost prema djeci i mladima našeg grada koje treba afirmisati i socijalizovati kroz sportske aktivnosti. Naši napori se ogledaju kroz promociju karatea i borilačkih vještina koje su dokazano višestruko korisne za normalan razvoj ove uzrasne kategorije. Osjećamo se obaveznima da učinimo sve kako bi bar malo situaciju promjenili na bolje.

Naša misija je da od djec ei mladih pokušamo izgraditi uglednog i moralnog čovjeka prije svega, da pružimo podršku i pomoć roditeljima u odgoju i odrastanju njihove djece, zajedno da izgradimo osobu  snažnijeg karaktera, jačeg samopouzdanja i samodiscipline, višeg stepena morala i etičnosti, a sekundarno da pokušamo izgraditi i vrhunskog sportistu.

Naš cilj je da kroz  projekat  „Mjesec  besplatnog karatea u Zenici“ okupimo što više djece i mladih od 5-18 godina, koje ćemo kroz besplatni jednomjesečni karate program upoznati sa ovom borilačkom vještinom, naučiti ih osnove iste, te izvšiti selekciju i odabrati najtalentovanije učesnike koje će naš klub dalje usavršavati.

Zato, dragi naši sugrađani, iskoristite jedinstvenu priliku i prijavite se za učešće u projektu „Mjesec dana besplatnog karatea u Zenici“ i bez ikakve obaveze probajte ovu drevnu borilačku vještinu.

Uprava Karate kluba „Kumite“ Zenica