28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Septembar 2013 13:46

Video-Foto: Centar NFSBiH

Zenicablog vam donosi video i foto sa današnje ceremonije na Crkvičkom brdu. Trening kamp Fudbalskog saveza BiH, koji je izgrađen na lokalitetu Crkvičko brdo u Zenici, danas su svečano otvorili predsjednik FSBiH Elvedin Begić i predsjednik Međunarodne nogometne federacije Michel Platini. Sportski kompleks "Kamberovića ravan" sadrži dva nogometna terena, jedan s prirodnom, a jedan s vještačkom travom i prateće sadržaje za boravak i treninge sportskih selekcija. Begić je zahvalio Platiniju na nesebičnoj podršci koju je UEFA dala u izgradnji ovog objekta i uručio mu dvije zahvalnice. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU


POGLEDAJ VIDEO snimak ceremonije (14 minuta, 15 sekundi) 



 

Otvaranju ovog centra, jednog od najboljih Trening centara na Balkanu, prisustvovao je veliki broj zvanica, akreditovanih novinara, ali i selektor naše nogometne reprezentacije Safet Sušić, te igrači Emir Spahić i Senad Lulić.

 

- Počašćen sam i sretan što je Platini u Bosni i Hercegovini. Izgradnjom centra Zenica je postala zjenica oka naše reprezentacije. Tu će odrastati naši sportski dijamanti. Izgradnjom kampa dobili smo podlogu za odrastanje novih sportskih naraštaja- kazao je Begić, te izrazio tugu jer Bosna i Hercegovina nema adekvatan stadion za utakmice reprezentacija.  Predsjednik UEFA Michel Platini čestitao je Bosancima i Hercegovcima na izgradnji prelijepog sportskog centra te naglasio da se na ovim prostorima nastavlja tradicija igranja odličnog fudbala. Zaželio je puno sreće reprezentaciji BiH i selektoru Safetu Sušiću u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dodao da su rezultati koje je Bosna i Hercegovina postigla u posljednje vrijeme fenomenalni. 

 

- Zahvalio bih  Ivici Osimu koji je na čelu Komiteta za normalizaciju izveo Fudbalski savez BiH na pravi put. Vjerujem u BiH jer ova regija voli nogomet. Želim vam sreću protiv Slovačke. Platini je također zahvalio načelniku Općine Zenica Husejinu Smajloviću na saradnji i pomoći koju je pružio ljudima iz Fudbalskog saveza BiH u proteklim godinama.

 

"Otvorili smo prozor ka Brazilu i napravili iskorak na tom putu. Ovo nas podsjeća koliko su nam FIFA i UEFA pomogle, ne samo sa trening centrom, nego i inače, i preskromno je reći samo hvala. Sretan sam da je Platini pomogao realizaciju naših želja. Hvala i načelniku Zenice Husejinu Smajloviću, uz čiju smo podršku stigli do Trening centra u kojem će odrastati naši talenti i gdje će boraviti naši Zmajevi".


Predsjednik Begić se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji i izgradnji Trening centra u Zenici.
"Izgradnjom smo dobili centar za pripreme svih selekcija i to nam daje nadu da će bolje i sretnije letjeti u visine igre. Naša tuga je što nemamo adekvatan stadion, a posebno razočarenje ide prema strukturama vlasti. Navikli smo da se borimo sami, a na Bilinom Polju svi traže pozivnicu više", rekao je predsjednik  NS/FS BiH, Begić.

 

U program otvorenja nogometnog kampa uključeni su bili dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, a performans su izveli prvak BiH u freestyle Zlatko Mešić i najbolji bh. gitarist Muris Varajić. Ceremonija je okončana otkrivanjem umjetničkog djela "Spomenik fudbala" umjetnika Samira Sućeske iz Sarajeva. 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

E. Imamović za Zenicablog