25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 25 Avgust 2013 23:26

Pobjeda juniora i poraz kadeta

5. KOLO PREMIJER OMLADINSKE LIGE BIH U NOGOMETU. POBJEDA JUNIORA  A PORAZ KADETA ČELIKA. KADETI: NK ČELIK – FK SARAJEVO 1:5 - JUNIORI: NK ČELIK – FK SARAJEVO 3:1 - Izvještaj KADETI: - NK ČELIK – FK SARAJEVO 1:5 U utakmici 5.. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, danas u 15:30 sati, igrali 

su kadeti NKČelik i njihovi vršnjaci iz FK Sarajevo.

 

Rezultat: Čelik – Sarajevo 1:5

Strijelac za Čelik je bio Amir Mašić. 

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po oblačnom i kišovitom vremenu. Glavni sudija je bio Husein Terzić.Ovo je drugi poraz kadeta Čelika, uz tri pobjede u proteklih pet kola novog prvenstva.

 

Izvještaj JUNIORI:

NK ČELIK – FK SARAJEVO 3:1 (2:0)

Juniori Čelika, također su danas u 17:45 sati, igrali utakmicu iz 5. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, protiv ekipe FK Sarajevo.

Rezultat: Čelik – Sarajevo 3:1 (2:0);

Strijelci: Grahovac u 16', Bonić u 37' i Alispahić u 46, minuti. Gosti su svoj jedini pogodak postigli u 54. minuti utakmice.

Crveni karton tj. drugi žuti karton: Šabanović E. (Čelik) u 85. minuti; 

Glavni sudija: Vladimir Bjelica (I. Sarajevo)

 

Sastav juniora Čelika: Zambaković, Hamzić, Čurić, (Salijević), Jurković, Duraković (C), Salkić, (Garanović), Softić, Šabanović, Grahovac, Alispahić, (Vujica), Bonić (Babović). Na klupi su još bili: Džuzdanović, Šijerkić i Čišić;  (Trener:Brkić Senad);

 

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 100-tinjak gledalaca, po oblačnom vremenu, bez padavina. Sasvim zaslužena pobjeda juniora Čelika, koja je mogla biti izražena sa još većom razlikom, jer su propustili još nekoliko izvrsnih šansi za postizanje golova.

Ovo je treća pobjeda juniora Čelika, uz dva poraza u proteklih pet kola novog prvenstva.

 

E. Imamović za Zenicablog 

+ foto sa utakmice juniora

250820133224