19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Avgust 2013 13:15

Uspjeh trenerice Delić

Saradnja između naše trenerice Harise Delić ( Teniski klub “EURONEC” Zenica)  i juniorke Medine Šahinagić koja inače trenira u Švicarskoj  u Nationale Elitesportschule Thurgau NET,certificiranoj od Swiss Olympic,je počela ove godine sa turnirom iz ETA kalendara do 16.godina u Zenici,gdje je Medina došla do ¼ finala.

 

Poslije toga usljedila je turneja od 3 turnira.Počelo se sa Nikšićem gdje je Medina startala sa 81 pozicije na Evropskoj rang listi do 16.godina od ukupno 2226 igračica iz cijele Evrope.Na rang listi Race to Masters je bila na 8. poziciji.

 

U Nikšiću je osvojila srebro ( 2.mjesto ) i 100 poena , nastavili smo sa Podgoricom gdje je Medina osvojila zlato (1.mjesto) i osvojila 120 poena , treća sedmica toura je bila u Sarajevu gdje je stigla do ½ finala i osvojila bronzu ( 3.mjesto ) i još 100 poena.Na ukupnoj rang listi se pomjerila na 45.mjesto (skok za 36 pozicija),a na listi za Masters na 5.tu poziciju gdje je 80 % obezbjedila sigurno učešće u Italiji na Mastersu.Odradili smo dobar posao i nastavljamo dalje sa saradnjom.