29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Avgust 2013 22:57

Koševo: BiH-SAD 3:4

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa 3:4 od Sjedinjenih Američkih Država, u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Izabranici selektora Safeta Sušića nakon prvih 45 minuta imali su prednost od 2:0, ali su Amerikanci u drugom poluvremenu iskoristili greške u odbrani bh. tima i došli do preokreta.

 

BiH je povela u 8. minuti golom Edina Džeke, a na 2:0 povisio je Vedad Ibišević u 30. minuti. Amerikanci su u drugom poluvremenu uspjeli preuzeti kontrolu i za svega četiri minute doći do izjednačenja. U 55. minuti Johnson je iskoristio grešku odbrane bh. tima i smanjio na 1:2, a Altidore je u 59. minuti izjednačio dobrim udarcem sa 15 metara. Isti igrač je u 84. minuti donio svojoj reprezentaciji prednost odlično izvedenim slobodnim udarcem sa 20 metara, a dvije minute kasnije došao je do hat-tricka za vodstvo od 2:4. Konačnih 3:4 postavio je Edin Džeko u finišu meča.

 

Reprezentacija BiH tako je pretrpjela prvi poraz nakon 18 mjeseci, a ova utakmica poslužit će selektoru Sušiću da sagleda sve nedostatke u timu uoči kvalifikacijskih mečeva sa Slovačkom u septembru. Za BiH su večeras nastupili: Begović, Spahić (od 46. Šunjić), Bičakčić, Salihović (od 46. Stevanović), Zukanović (od 63. Višća), Lulić, Rahimić (od 46. Zahirović), Pjanić (od 62. Medunjanin), Misimović, Džeko, Ibišević (od 46. Vršajević).a