27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 11 Avgust 2013 23:32

Pobjede Čelikovih omladinaca

 3. KOLO PREMIJER OMLADINSKE LIGE BIH U NOGOMETU - VISOKE POBJEDE KADETA I JUNIORA ČELIKA - KADETI: NK ČELIK – FK MLADOST (Velika Obarska) 6:0

JUNIORI: ČELIK – FK MLADOST (Velika Obarska)  5:1

 

Izvještaj KADETI:

ČELIK – MLADOST 6:0

U utakmici 3.. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, danas u 16:00 sati, igrali su kadeti NKČelik i njihovi vršnjaci iz Velike Obarske kod Bijeljine, FK Mladost. Rezultat: Čelik – Mladost 6:0 - Strijelci: Brkić Jasmin (2x), Heco Kenan (2x), Adilović Tarik i Mašić Amir; Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu. Ovo je druga pobjeda kadeta Čelika, uz jedan poraz od Borca u Banjaluci.


omlobudze2 


Izvještaj JUNIORI:

ČELIK – MLADOST 5:1 (2:1)

Juniori Čelika, također su danas u 18:00 sati, igrali utakmicu iz 3. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, protiv ekipe Mladost iz Velike obarske kod Bijeljine.

Rezultat: Čelik – Mladost 5:1 (2:1);

Strijelci: Alispahić u 23' i 70', Softić u 39', Grahovac u 46' i Kadušić u 56' za juniore Čelika. Gosti su svoj jedini pogodak postigli u 28. minuti utakmice.

 

Sudije: Danijel Bojo (Kiseljak) sa pomočnicima: Danijel Zrnić i Sabrija Topalović iz Zenice. Delegat: Ibreljić Ekrem (Fojnica);

 

Početni sastav juniora Čelika: Vehabović, Šijerkić, Hamzić, Čurić, Jurković, Duraković (C), Salkić, Softić, Kadušić, Grahovac, Alispahić. U drugom poluvremenu su nastupili i: Garanović, Bonić, Vujica, Adilović Hanan i Čišić. (Trener:Brkić Senad):

 

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu.

Ovo je druga pobjeda juniora Čelika (Olimpik u Sarajevu i Mladost u Zenici), uz jedan poraz od Borca u Banjaluci u prvom kolu novog šampionata.

 

E. Imamović za Zenicablog tekst i foto