20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Avgust 2013 04:18

Video:Trening kamp nogometaša BiH

Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je izgrađen, te je tako postao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa Balkana, ali i jugoistočne Evrope

 

 

Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici izgrađen je, te je tako postao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa Balkana, ali i jugoistočne Evrope, javio je novinar agencije Anadolija (AA).

 

„Ostali su još neki sitni radovi koji su u toku, ali možemo konstatirati da je ogroman posao završen. Sve u svemu Centar je u lijepom ruhu i u potpunosti će biti spreman za otvaranje 2. septembra, kada će povodom velikog dana za bh. fudbal u našu zemlju doći i Michel Platini, predsjednik UEFA“, istakao je za agenciju Anadolija Nihad Hodžić, uz Velida Imamovića projekt menadžer izgradnje Trening centra N/FS BiH u Zenici.

 

Trening centar u Zenici isključivo će koristiti fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u društvu Michel Platinija 2. septembra svečanu vrpcu trebao bi presjeći i Elmedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

 

Kako su kazali u N/FS BiH za agenciju Anadolija, fudbalska reprezentacije u Trening centru N/FS BiH neće se pripremati za kvalifikacioni susret za plasman na Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“ koji će odigrati 6. septembra sa Slovačkom u Zenici. Vjerovatno, izabranici selektora Safeta Sušića u svojoj novoj modernoj bazi po prvi put mogli bi se okupiti pred kvalifikacijski meč sa Lihtenštajnom u oktobru.

 

Izgradnja Trening centra N/FS BiH u Zenici zvanično počela je 19. marta 2011. godine. Sredstva za gradnju kompleksa donirali su najvećim dijelom UEFA, koja je uložila oko 4 miliona eura, te FIFA sa 600.000 američkih dolara.