28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Avgust 2013 02:02

Svi putevi vode u Žilinu!

Više od 1000 navijača iz Bosne i Hercegovine zaputit će se na susret nogometnih reprezentacija Slovačke i Bosne i Hercegovine koji je na rasporedu 10. septembra u Žilini.   Izabranici Safeta Sušića na svakoj gostujućoj utakmici osjećaju se kao u Zenici. Tako je u ovom kvalifikacionom ciklusu bilo u Lihtenštajnu, Grčkoj i Latviji.   Tako će biti i na narednom gostujućem susretu Zmajeva koji se igra u Slovačkom gradu Žilini 10. septembra.

 

Kakvo interesovanje vlada za ovaj susret, koji bi mogao biti odlučujući u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo, najbolje govori činjenica da će se iz naše države ka Slovačkoj krenuti 22 autobusa.  

 

-Prodato je više od 1000 aranžmana. Autobusi će kretati iz Sarajeva, Tuzle i Bihaća. Planiramo da će na putovanje ići ukupno 22 autobusa - potvrđeno je za Bportal.ba iz agencije Centrotours.  

 

-Centrotours putovanje organizira u šest programa. Što se tiče vožnje autobusom nudimo pet programa. Naši navijači će u Slovačku moći putovati i avionom.   Mjesta imamo za program 1 i 2 - polazak i Sarajeva, zatim program 2 - polazak iz Tuzle i Bihaća - kazao je Muamer Lutvić, direktor turizma u agenciji Centrotours.   Kada navijačima iz Bosne i Hercegovine dodamo armiju Zmajeva koja će u Slovačku doputovati iz raznih krajeva svijeta, sigurno je da će se na stadionu kapaciteta 11.200 mjesta biti više bh. nego slovačkih navijača.

 

(S.S./Bportal.ba) -