28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 31 Juli 2013 22:58

NK Čelik (B)-NK Busovača 2:3

Nogometaši Čelika koji se bore za mjesto u prvom timu su danas odigrali prijateljsku utakmicu protiv NK Busovače na stadionu Kamberovića polja. Za Čelik su nastupili: 

Salih Hinović, Harun Huseinspahić (kapiten), Vladimir Grahovac, Sead Jakupović, Renato Gojković, Armin Duvnjak, Namir Alispahić, Marin Popović, Haris Ribić, Marko Nestorović i Vedad Jaganjac. Od 46. minuta su igrali i Adis Nurković i Stipe Barać.

 

Za Busovaču su nastupila i naša dva bivša igrača, legenda juga Senad Brkić i naš bivši treći golman Belmin Ćurić. Naši su igrači dobro otvorili susret te su golovima Namira Alispahića u 16. i 22. minuti došli do vodstva od 2:0. U 40. minuti susreta nas je Senad Brkić podsjetio na svoje najbolje dane. Izveo je slobodan udarac sa nekih 18 metara iskosa od našeg gola, kad su svi očekivali centaršut, Senad je pogodio bliži donji ugao pokraj S. Hinovića i smanjio naše vodstvo na 2:1. Tim rezultatom je završilo i prvo poluvrijeme.


Već u trećem minutu drugog dijela odbrambeni igrač Busovače izuzetno neoprezno starta na stajnu nogu našeg Marina Popovića te mu sudija dodjeljuje izravni crveni karton, isti igrač je već u prvom dijelu utakmice imao javnu opomenu još u 19. minutu. Naš šef stručnog štaba, sir Vlado Jagodić, nije želio riskirati ozljede nekoga iz prvih 11 tako da umjesto Marina nije niko niti ulazio u igru. U 67. minutu je Haris Ribić nezgodno stao te je uz krik pao na travu. Naš fizioterapeut, Albin Mašić mu je pokušao pružiti pomoć na terenu ali je mogao samo bandažirati zglob i pomoći Harisu da napusti teren. Sumnja se da je došlo do puknuća ligamenata ali ćemo sa sigurnošću znati što se dogodilo tek nakon detaljnijih liječničkih pregleda. Od tog trenutka smo na terenu bili sa igračem manje što gosti iz Busovače koriste te golovima u 80. i 82. dolaze do vodstva. Unatoč sporadičnim pokušajima naših nogometaša, rezultat 2:3 je ostao do kraja utakmice.

 

Nakon što je sudija označio kraj, na teren su izašli naši prvotimci te odradili svoj današnji trening.

 

Kratki video snimak današnje utakmice i golove možete pogledati sutra na FB grupi: www.facebook.com/ROBIJASI1988.org