29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 Juli 2013 21:38

Video i izvještaj:Čelik-Borac

1. KOLO BH TELEKOM PREMIJER LIGE BiH U NOGOMETU. REMI U DERBIJU - NK ČELIK – FK BORAC 1:1 Stadion: "Bilino polje" u Zenici; Početak: 21:00 sat; Vrijeme:vruće i sparno; Gledalaca: oko 7.000 ; Sudije: Glavni: Obradović Darko-Stolac ; A1 sudija: Sreten Udovičić (Prijedor); A2 sudija: Haris Baković (Sarajevo); 4. sudija: Senad Ibrišimbegović (Travnik); 5. sudija: Adis Mulahasanović; (Sarajevo); 6. sudija: Admir Šehović (Sarajevo); Delegat: Haris Gvozden (Sarajevo); Posmatrač suđenja: Dragan Marić (Srbac)

Komesar za bezbjednost: Marijofil Čužić (Široki Brijeg);

 

U prvom kolu BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, večeras su  u Zenici, na stadionu "Bilino polje", igrali domaći Čelik i banjalučki Borac. U derbiju kola bodovi su podijeljeni.

Rezultat: Čelik – Borac  1:1 (1:1);


POGLEDAJTE IZJAVE DVOJICE TRENERA I DESETAK MINUTA NAVIJANJA SA BILINOG - UKUPNO 15 MINUTA



Strijelci: 1:0 (Dedić 32') 1:1 (Stokić 45'+1 iz jedanaesterca).

Žuti kartoni: Horić, Mišić, Stajić, Dedić (Čelik) i Raspudić, Grahovac, Kondić, Đelmić (Borac);

 

Sastav Čelika: Adi Adilović, Kenan Horić, Emir Jusić, Darko Mišić, Dženan Bureković, Semir Bajraktarević, (Stipe Barać 90'), Marko Nestorović, (Marin Popović 56'), Alen Dedić, Jasmin Mešanović, Duško Stajić, (Haris Ribić 77'), Saša Kajkut. (Šef stručnog štaba: Vlado Jagodić);

Sastav Borca: Asmir Avdukić, Aleksandar Radulović, Mladen Žižović, (Miloš Perović 90'), Srđan Grahovac, Nebojša Runić, Joco Stokić, (Stefan Dujaković), Boris Raspudić, Ognjen Đelmić, Aleksandar Subić, Vladan Grujić, (Siniša Dujaković), Aleksandar Kondić. (Šef stručnog štaba: Dragan Jović);

 

Čelik nije uspio da sruši neugodnu tradiciju i da ostvari  pobjedu u velikom derbiju. Zadnja Čelikova prvenstvena pobjeda nad Borcem je bila u sezoni 2006/2007.

U pravoj prvenstvenoj utakmici bodovi su, čini se, pravedno podjeljeni. Šansi za postizanje golova je bilo na obje strane, a naročito u drugom poluvremenu, kada su obje momčadi propustile po dvije velike šanse. Čelik je propustio šanse u 49. minuti preko Kajkuta, koji neometan šutira glavom preko gola, te preko Stajića u 77. minuti, koji ne uspjeva da ubaci loptu u gol, koja je, bukvalno, šetala u blizini linije gola.

Gosti su imali dvije izrazite prilike u finišu utakmice. U 82. minuti glavom je šutirao Žižović iz neposredne blizine gola i loptu je poslao preko gola. Drugu šansu propustio je Grahovac u 86. minuti, kada je, sa nekoliko metara, neometan, glavom šutirao pravo u Adilovića, koji je uspio da zaustavi loptu. Ovo je bila i najbolja šansa na utakmici.

Evo kako su pali golovi:

1:0 (Dedić 32')– Prodor Kajkuta po desnoj strani, centaršut do Mešanovića, koji povratnom loptom asistira za Dedića, a ovaj, neometan, sa oko 14 metara pogađa preciznim udarcem desni ugao gola Avdukića.

1:1 (Stokić iz penala 45'+1) – Nakon jedne gužve pred golom Čelika, šutirana lopta prema golu pogađa u ruku Stajića i sudija pokazuje na penal, koji uspješno realizije Stokić, koji je prevario Adilovića sa 11 metara za izjednačenje.

Da spomenemo i loše suđenje sudije Obradovića u prvom poluvremenu, koji ni sam ne zna šta svira a šta ne, te je svojim odlukama iritirao sve prisutne na stadionu. Na jedan grub start na Mešanoviću, sudija Obradović se oglušio. Takođe, diskutabilno je i jedno igranje rukom igrača Borca na ivici šesnaesterca u prvom poluvremenu, koje sudija nije sankcionisao.

Tokom cijele utakmice, atmosfera na Bilinom polju je bila odlična. Odličnu atmosferu je pravila organizovana grupa od više stotina popularnih Robijaša na jugu, čije je navijanje podržalo, gotovo, cijelo gledalište. Borac je imao podršku sa sjeverne tribine od oko 150 svojih navijača-Lešinara.

U drugom kolu prvenstva, Čelik je, ponovo, domaćin. U goste mu dolazi ekipa Olimpica iz Sarajeva.

 

Rezultati utakmica 1.kola

Travnik – Vitez 1:1

Zvijezda – Željezničar 0:1

Rudar (P) – Radnik (Bj.) 1:1

Velež Slavija 2:1

Olimpic – Leotar 4:0

Čelik – Borac 1:1

 

E. Imamović za Zenicablog