25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Juni 2013 05:30

Uspjeh karatista Internacionala

Karatisti zeničkog "Internacionala" nastupili su na 15. Bugojno openu. Sedamnaestočlana takmičarska ekipa zabilježila je još jedan uspjeh na kraju prvog dijela takmičarske sezone. Mladi karatisti ovog Kluba osvojili su 15 medalja u pojedinačnoj konukrenciji u katama i borbama. Medalje su osvojili:

 

Zlatna: Muharem Keleštura, Lejla Begić, Alma Bećarević, Ibrahim Šehić, Emina Pašanbegović,  Berina Jašarević, Amina Bečić (borbe) 

 

Srebrena: Semina Keleštura, Omara Tawakl, Lajla Tawakl,  Meškić Ilma, Sanjin Orlić, Esma Jašarević, Samra Mujić (borbe),

 

Bronzana: Emina Šaćirbegović

 

 

Na takmičenju KK Internacional proglašen je najboljim klubom u katama, dok je u ukupnom plasmanu osvojio treće mjestu iza sarajevskog Perfekta i domaćina iz Bugojna. 

 

U prvom dijelu sezone KK Interancional ostvario odlične rezultate o čemu govori i broj osvojenih medalja, ukupno 130 medalja (62 zlatne, 19 srebrenih i 81 bronzana medalja), dok je isto toliko medalja osvojio u cijelo prošloj sezoni 2012.

 

Najuspješniji takmičar kluba je Muharem Keleštura koji je na 11. takmičenja osvojio 11 zlatnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Karate klub "Internacional" namjerava organizovati besplatnu ljetnu školu karatea o čemu se bliže informacije mogu dobiti na telefon 062/225-422.