27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Juni 2013 12:14

Maletić u Stuttgarter Kickersu

Jedan od igrača NK Čelik, koji se nije pojavio u četvrtak na prozivci u klubu pred početak priprema za narednu sezonu, bio je i Stefan Maletić. U protekloj sezoni Maletić je odigrao za Čelik 19 utakmica.
Naime, proteklih dana, bivši Čelikov igrač Stefan Maletić boravio je na probnom radu u ekipi Njemačkog trećeligaša, Stuttgarter Kickers.

Trener ekipe iz Štutgarta, Guido Buchwald, prema pisanju njemačkih medija, zadovoljan je Maletićem, te je dogovorena dvogodišnja saradnja sa Kickersima.

Inaće, Stefan Maletić, visoki štoper (195 cm) je prošle sezone nastupao za Čelik i kojem je ugovor sa zeničkim klubom istekao sa posljednjom utakmicom protiv Olimpica, u zadnjem kolu prvenstvene sezone 2012/2013.
Nakon potpisivanja ugovora Maletić se zahvalio biranim riječima za dane provedene u Zenici: "Ovom prilikom zahvalio bih se Čeliku, Robijašima, treneru Vladi Jagodiću i saigračima, čija mi je pomoć i podrška mnogo značila. Iz Čelika nosim lijepe uspomene i želim puno sreće u budućnosti", poručio je Stefan Maletić.

E. Imamović za Zenicablog