20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Juni 2013 20:16

Prvo i dva 2.mjesta Zeničanima

U Konjicu je danas završen dvodnevni 6. međunarodni košarkaški turnir "Konjic - kup 2013.", organizovan u okviru programa obilježavanja 16. juna, Dana općine Konjic.

 

Zapažen nastup na ovom međunarodnom košarkaškom turniru imale su i dvije ekipe iz Zenice: KK "Nets" i KK "Kengur". Osvojili su jedno prvo (Kengur) i dva druga mjesta (Nets).

U pionirskoj konkurenciji, kao što smo objavili ranije, igrano je zeničko finale između navedenih ekipa. Uspješnija je bila ekipa KK "Kengur" (68:40). Kadeti KK "Nets" osvojili su drugo mjesto i u kadetskoj konkurenciji (poraženi u finalu od ekipe "Real way" iz Sarajeva).

Najbolji strijelac u kadetskoj konkurenciji je Harun Porča iz KK "Nets" Zenica.

Najbolji igrač i strijelac u pionirskoj konkurenciji je Haris Salčin iz KK "Kengur". 

 

Na turniru su učestvovale ekipe iz Zenice, Sarajeva, Zadra, Tuzle, Mostara, Hadžića, Jablanice i Konjica. 

Na turniru je učestvovalo više od 200 košarkaša u kategorijama kadeta, pionira i predpionira, odnosno 16 ekipa iz osam gradova. 

 

Prvo mjesto u konkurenciji kadeta osvojila je ekipa "Real way" iz Sarajeva, a najbolji igrač turnira je Rijad Avdić iz tog kluba. Drugo mjesto zauzela je ekipa KK “Nets” iz Zenice, a treće mjesto ekipa KK "Konjic". Najbolji strijelac je Harun Porča iz KK "Nets". 

 

U kategoriji pionira prvak turnira je KK "Kengur" iz Zenice, drugoplasirani je "Nets", a treće mjesto zauzela je ekipa "Sloboda" iz Tuzle. Najbolji igrač i strijelac u ovoj kategoriji je Haris Salčin iz KK "Kengur". 

 

U kategoriji mini-basket (predpioniri) prvak je KK "Real way", ispred ekipa KK "Konjic" i "Turbina". 

 

Na FB stranici KK Konjic su objavili:

"Svim ekipama i najboljim pojedincima na turniru čestitamo na ostvarenim rezultatima, i zahvaljujemo se svim klubovima koji su došli, s nadom da će nas dogodine biti još više.

Zahvaljujemo se i svim sponzorima, i svima onima koji su pomogli da Konjic Kup 2013 bude uspješno realizovan, te da još jednom bude praznik košarke u našem gradu".

 

 E. Imamović za Zenicablog