05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 31 Maj 2013 02:29

Predstavljamo:juniori FK Rudar

Predstavljamo: Juniori FK Rudar Zenica - Juniori FK Rudar prvaci Omladinske lige ZDK. - Juniori zeničkog FK Rudar osvojili su prvo mjesto u Omladinskoj ligi NS ZDK za sezonu 2012/2013. 


U utakmici 14., posljednjeg kola odigrali su neriješeno 2:2 sa juniorima TOŠK-a iz Tešnja. Međutim, i pored ovog neriješenog rezultata, na Kamberovića polju, juniori Rudara su ubjedljivo osvojili prvo mjesto u ligi i to bez poraza, sa 11 pobjeda i 3 neriješena rezultata. Drugi na tabeli su bili juniori Vareša, a slijede ih Rudar iz Breze, Borac iz Jelaha, TOŠK Tešanj, Krivaja Zavidovići i Natron Maglaj.

 

Evo spiska juniora FK Rudar, koji su ostvarili ovaj rezultat: Aldin Beganović, Mugdim Mujak, Amrudin Šabanović, Meris Okanović, Mubin Salkica, Abdulah Granić, Halid Mehmedović, Irfan Čančar, Merim Berberović, Amar Vehabović, Mirza Kadić, Halil Hodžić, Adis Avdić, Elmin Burdalić, Nijaz Delić, Haris Muratović, Eldin Skopljak, Mahir Brković, Jasmin Mehmedović, Elmin Ibišević, Dženan Murtić, Benjamin Šarić, Ahmed Čolaković, Eldar Ćerim, Hamza Ramuši, Ajnur Šarić, Belmin Durmiš, Kenan Kadrović, Tarik Dedić, Emir Mušija i Belmin Hinović.

 

Iz ove, veoma uspješne, selekcije juniora Rudara za seniore je "uskakalo" čak deset mladića: Salkica Mubin, Murtić Dženan, Skopljak Eldin, Vehabović Amar, Avdić Adis, Šabanović Amrudin, Mujak Mugdim, Čančar Irfan, Delić Nijaz i Beganović Aldin, dok je Jasmin Mehmedović stalno nastupao za seniore.

 

Zaslugom nove uprave Rudara, na čelu sa predsjednikom Nihadom Perčom i predsjednikom  Skupštine kluba, Tarikom Švrakom, akcenat je stavljen na mlade snage iz vlastitog pogona, te su šansu za nastupe u seniorskom sastavu dobili, napred spomenuti juniori Rudara.

 

Najbolji strijelci su bili Avdić Adis sa devet golova i Jasmin Mehmedović sa sedam, koji je stalno nastupao za seniore. Na kraju ove sezone, iz juniora "izlazi" 12 igrača, a ostaje 16, dok se juniorima priključuje 19 kadeta.

Ove podatke smo dobili od gospodina Erzeta Avdića, generalnog sekretara ovog kluba i koji nam je usput rekao da "ova generacija ima perspektivu, a sa njom i FK Rudar".

 

Čestitamo juniorima Rudara, treneru Fazlic Jusufu i upravi na osvojenoj tituli prvaka ZE-DO kantona.

 

 

Ekrem Imamović za Zenicablog