25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Maj 2013 06:00

Novosti iz ŠR Čelik Junior

 

Škola rukometa "Čelik Junior" za dvije sedmice odlazi u Italiju - Škola rukometa "Čelik Junior" koja vrijedi za jednu od najorganizovanijih škola u regionu, kao i za jedan od najboljih sportskih kolektiva uskoro će da nastavi svoje pohode na Europske gradove.

 

Mladi Zeničani posljednjih dana vrijedno rade, te daju svoj maksimum na treninzima, jer opet su jedina ekipa sa naših prostora, a ne sumnjamo da će i ovoga puta osvjetliti obraz cijelog Balkana, te se vratiti sa nagradama i novim pozivima. Kako ste već i ranije upoznati, ova škola je do sada, u vremenskom periodu od dva mjeseca, obišla Francusku, Njemačku, Hrvatsku, Austriju, Luksemburg i Sloveniju.

 

Na red je došla Italija i grad Lenno gdje se već desetu godinu za redom održava jedan od većih Europskih takmičenja za rukometaše svih uzrasta.

 

ČELIK JUNIOR: "Spremni smo za Italiju i 'njihov' rukomet"

 

Škola rukometa "Čelik Junior" je jedna od rijetkih koja funkcioniše na jedan jedinstven način, gdje se sve radi uz dogovor i saglasnost svih, te je upravo to razlog uspjeha iste u svim poljima i u svim segmentima. Treneri ove škole, kao i rukovodstvo su se složili da nikada nije dovoljno novih iskustava, upoznavanja različitih kultura, jezika, ali i samog boravka u drugačijem okruženju, kako bi pobjegli i odmorili se od svakodnevnice. To je veliki plus u radu ove škole. Oni svojim polaznicima pružaju mogućnost da stiču nova znanja i vještine, da se druže, upoznaju nove ljude, jer to je pravi način da se djeca "odvoje" od savremenih poroka, a što je najveći cilj ove škole.

 

Slijedeća stanica Čelik Juniora je sjever Italije. Gradić u blizini Milana, poznat pod imenom Lenno sa predivnim pejzažom je njihov slijedeći domaćin. U gradu smještenom na jezeru i većoj nadmorskoj visini Čelik Junior će da brani boje naše zemlje i grada Zenice.

 

Jednostavno je divno na bilo koji način biti dijelom cijele priče koju treneri ove škole prave za svoje polaznike. 

 

"Naši polanici su upoznali na stotine novih prijatelja, a također zabilježili odlične rezultate što je rezultovalo pozivima na još mnoštvo turnira. Mi jednostavno nismo u mogućnosti uzeti učešće na svim turnirima, ali se trudimo da svako drugi mjesec polaznicima pružimo jedno od većih takmičenja u Europi. Poslije Italije imamo pozive na turnire u Slovačku, Mađarsku, Estoniju, Hrvatsku, Srbiju, a koja će naša iduća destinacija biti saznat ćete kada se vratimo sa našeg pohoda na Italiju. Donijet ćemo nagradu za naš trud, ali i mnoštvo drugih poziva, u što smo uvjereni.", izjavili su treneri škole rukometa "ČELIK JUNIOR" čiji bi rad trebao poslužiti kao primjer mnogim drugim sportskim kolektivima kako u našoj zemlji, tako i širom cijele Europe.

 

PRESS ŠR ČELIK JUNIOR