26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Maj 2013 21:41

OKK Čelik u finalu prvenstva BiH

 

Juniori OKK Čelik na finalu prvenstva BiH - Ovog vikenda na rasporedu košarkaškog Saveza BiH bili su polufinalni turniri za prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2012/2013. Pobjednici grupa su slijedeće ekipe:

 

OKK Spars Sarajevo (grupa "A")

HKK Široki-Široki Brijeg (grupa "B")

OKK Čelik Zenica (grupa "C")

 

U grupi "A" odustale su ekipe KK Čapljina i KK Hercegovac iz Bileće. U grupi "B" odustala je ekipa KK ALF-OM iz Banja Luke. U grupi "C" odustala je ekipa KK Drina. 

 

Domaćin grupe "C" bila je ekipa HKK Zrinjski u Mostaru. Juniori OKK Čelik, na čelu sa trenerom Kenanom Kaknjom i njegovim pomoćnikom, Ahmedom Muminovićem, u odlučujućoj utakmici, pobjedili su domaći HKK Zrinjski i plasirali se na finalni turnir, zajedno sa ekipama OKK Spars Sarajevo i HKK Široki iz Širokog Brijega. Rezultat: HKK Zrinjski – OKK Čelik 78:94;

 

Od trenera Kenana Kaknje smo saznali da je "utakmica je bila puno teža nego što konačni rezultat govori...uspjeli smo slomiti otpor domaćina tek početkom 4. četvrtine...odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone". Ovaj plasman na državno prvenstvo je uspjeh vrijedan pažnje i nagovještaj boljih dana zeničke muške košarke. 

 

Objavljujemo sastav juniorske ekipe OKK Čelik Zenica:

Ermin Spahić, Mirza Begagić, Haris Genjac, Kenan Arnaut, Ahmed Malkoč, Dino Alić, Almin Ibrahimkadić, Vedran Kulalić, Maid Huseinbašić, Muhamed Mujić, Esnaf Durmić. Ova generacija momaka rođena je 1995. i 1996. godine. Upućujemo sve čestitke ovim mladim košarkašima OKK Čelik, te njihovim trenerima i upravi OKK Čelik. 

 

E. Imamović za Zenicablog