29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 April 2013 23:46

BH Start treći u Banjoj Luci

 

U Aleksandrovcu je odigran finalni turnir pionirki u košarci za prvaka BiH u pionirskoj konkurensiji, za sezonu 2012/2013. Domaćin turnira je bila ŽKK IGOKEA iz Aleksandrovca.

 

Učesnici finalnog turnira su bile pionirke slijedećih klubova:

ŽKK IGOKEA (Aleksandrovac)

ŽKK BH START (Zenica)

ŽKK JEDINSTVO BHT (Tuzla)

 

Nakon završenog turnira dobili smo Izvještaj iz kluba KK BH Start Zenica:

 

"Ekipa BH Start-a osvojila je treće mjesto u državi u konkurenciji pionirki, te se okitila bronzanom medaljom. Prvu utakmicu odigranu protiv domaćina Igokee. Nesretno smo izgubili rezultatom 65:56 (21:12, 9:12, 19:17, 16:15). Ekipa domaćina iskoristila je iscrpljenost naših igračica od puta (3 i po sata), te su uspjele da ostvare pozitivan rezultat. Najefikasnije igračice su bile Starčević Iris sa 20 poena, Nizamić Eni (cap) sa 18, te Kahrić Amna sa 13 poena.  U drugoj utakmici slavila je ekipa Jedinstva koja je iskoristila psihološki pad naše ekipe i zasluženo slavila rezultatom 61:40 (9:16, 6:11, 14:22, 11:12). Najefikasnije igračice su bile Kahrić Amna sa 17 poena, Starčević Iris sa 10 i Nizamić Eni (cap) sa 9 poena.


Konačan plasman na turniru:

1.mjesto: ŽKK Jedinstvo BHT (Tuzla)

2.mjesto: ŽKK Igokea (Aleksandrovac)

3.mjesto: KK Bh Start (Zenica)

 

Treba napomenuti da je ovo veliki uspjeh za naš klub koji je 19.4.2013 napunio tek jednu godinu postojanja, te su pored velikih finansijskih problema već ostvareni rezultati. Sada slijedi kadetsko i juniorsko prvenstvo, gdje imamo velike šanse da ostvarimo plasman među 3 ekipe u državi, ali je to pod velikim znakom pitanja, jer klub teško da će moći obezbjediti novac za ta prvenstva. Nadamo se da će ljudi prepoznati kvalitetu rada i potencijal ovih djevojaka, te da će nam pomoći na bilo koji način da ovu sezonu privedemo kraju, onako kako bi to najbolje za djevojke bilo. Želimo iskazati zahvalnost roditeljima djece koji su pružili pomoć i osigurali da se pionirsko prvenstvo privede kraju. Također želimo uputiti čestitke domaćinu pionirskog prvenstva BiH, Predragu Vranješu na odličnoj organizaciji i na gostoprimstvu koju su pružili našoj ekipi. 

 

Šteta bi bilo da djevojkama uskratimo državna prvenstva u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, samo zato što ne možemo obezbjediti novac, a sigurno smo među najboljim ekipama u BiH"- zaključili su iz kluba KK BH Start Zenica. 


Čestitamo pionirkama KK BH Start na postignutom uspjehu! 

 

E. Imamović za Zenicablog