17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 April 2013 08:42

Trinaest medalja Internacionalu

 

Mladi karatisti «Internacionala» iz Zenice nakon veoma uspješnog «Zenica open-a 2012», nastupili su 21.aprila na IX «BANJA LUKA OPEN-u 2013». Na ovom takmičenju uzelo je učešće oko 400 takmičara iz 36 klubova iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.  Takmičari ovog zeničkog kluba nastavili su niz uspješnih nastupa. Dvanaestočlana ekipa «Internacionala» osvojila je 13 medalja ( šest zlatnih, pet srebrnih i dvije bronzane) i u ukupnom plasmanu osvojila drugo mjesto. 

 

Medalje su osvojili: Zlatne: Semina Keleštura, Lejla Begić, Muharem Keleštura, kata ekipna-djevojčice 11-12 godina, kata ekipna dječaci 12-13 godina i kata ekipna-kadetkinje, srebrne: Alma Bećarević, Emina Pašanbegović, Sanin Orlić, Ibrahim Šehić, i bronzane: Jasmina Bajrić i Berina Jašarević. 


Ovo je bila i svojevrsna provjera pred naredna takmičenja i kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH, idućeg vikenda. Ovaj nastup takmičara «Internacionala» potvrda je kvaliteta stručnog i upornog rada u Klubu i nastavak uspješnih rezultata na najjačim takmičenjima iz Kalendara takmičenja Karate saveza BiH u 2013.godini (Državno prvenstvo za djecu 11-14 godina, «TK OPEN 2013, Tuzla», «Ilidža open 2013», «Zenica open 2013», «Banja Luka open 2013»). Karate klub «Internacional» je dolazeći Zenički sportski brend.

 

Hvala prijateljima na podršci koju nam pružaju.

Mi ćemo se svojim radom i rezultatima, ali i svim drugim atributima koji krase sport kao plemenitu ljudsku djelatnost, zasigurno odužiti. 

 

KARATE KLUB

«INTERNACIONAL»

                                                          ZENICA