29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 April 2013 22:19

RK Čelik u srijedu u Mostaru

 

U srijedu  u 19.00 sati,  se igra posljednje – 26.  kolo Premijer rukometne  lige BiH. Prvoplasirana ekipa Lige – RK ,,Čelik'' putuje u Mostar, gdje će se susresti sa čvrstom i standardno dobrom ekipom  Premijer lige HRK ,,Zrinjskim''. Nakon vrlo teške i oštre utakmice protiv ,,Bosna Preventa'' (Visoko) prošle subote (37:35 za ,,Čelik'') , rukometaši ,,Čelika''  sada ,,vidaju'' rane  i mirno se pripremaju za zadnji prvenstveni meč u Mostaru. Protiv komšija iz Visokog najgore je prošao po mnogima junak ove utakmice bek ,,Čelika'' Mirza Dervenčić, koji je ,,zaradio'' udarac u nogu i napuknuće mišića.  Na ljekarskoj je terapiji i njegov nastupo u Mostaru je pod velikim pitanjem.  

 

- Utakmica sa ,,Bosnom'' je iza nas. U toj utakmici bio je to ogroman psihološki prtisak i naboj i ja čestitam mojim igračima da su ovu utakmicu sportski i korektno priveli kraju. Naravno da mi je žao i da osjećam neku gorčinu što je  ,,Bosna'' ovom utakmicom ,,ovjerila'' svoj odlazak u niži rang takmičenja, ali nije  ,,Čelik'' taj koji ju je ,,poslao'' u Drugu ligu. ,,Bosna'' je i u ovoj utakmici pokazala da ima dobar tim i da nije zaslužila odlazak u niži rang takmičenja, ali to je već stvar analize stručnog štaba i Uprave ,,Bosne'' – kaže Zdeno Antović, trener ,,Čelika'' i dodaje:


- Što se utakmice u Mostaru tiče – mi ,,Zrinjskom'' idemo rasterećeni, jer smo već obezbijedili nastup u ,,Ligi 6 za prvaka BiH''. Zato to može biti lijepa  rukometna predstava. Svakako da priželjkujem pobjedu u Mostaru, jer bi na taj način definitivno ostali na prvom mjestu Premijer lige BiH, što je veliki podvig ove ekipe ,,Čelika'' – kaže Antović.


U Mostar iz Zenice u srijedu putuju svi igrači, a neizvjestan je jedino nastup već pomenutog Mirze Dervenčića, koji u Mostaru po tradiciji dobro igra.   Utakmice ,,Lige za prvaka BiH'' započinju 4. maja, a izvlačenje parova će se obaviti u nedjlju 28.  aprila u Čapljini. Svih deset kola će se igrati u terminima srijeda – subota. Svih šest učesnika ,,Lige 6'' su poznati. To su, pored ,,Čelika'' -  ,,Borac'' (Banja Luka), ,,Izviđač'' (Ljubuški), ,,Sloga'' (Doboj), ,,Konjuh'' (Živinice) i ,,Gradačac''. Biće to prilika da u šest gradova u BiH ljubitelji rukometa gledaju  dobar rukomet.